5X TIPS hoe geef ik mijn kind vitamines?

Vitamines kinderen

Vitamines of supplementen geven aan je kind(eren). Soms best een uitdaging. Daarom hieronder 5 tips hoe de vitamines aan je kind te geven, zonder dat ze er iets van merken.

Vitamines die 100% natuurlijk, suikervrij en zuiver zijn, zijn lastig te vinden. Gelukkig heb ik Laveen ontdekt. Voor mijn kinderen gebruik ik alleen nog maar dit merk. Laveen staat voor zuiver, dat betekent: 100% natuurlijk, geen suiker of zoetstof, biologisch, vegan, veilig en gecertificeerd. Een leuke bijkomstigheid: de verpakking is zo ontzettend leuk.

Tijdens mijn zwangerschap en daarna heb ik de Vega Mama Multi geslikt. Nu gebruik ik de Vega Omega 3. Mijn kindjes krijgen vanaf de geboorte de Olive Drop Vitamine D en sinds kort de Weerstand Drops voor baby & kind. De laatste kan bijdragen aan ondersteuning van het immuunsysteem en heeft mijn oudste zeker nodig, nu ze naar school gaat en er vanalles opgepikt wordt.

Sommige kinderen vinden het totaal geen probleem om de vitamines van een lepeltje in te nemen (de Weerstand Drops hebben een licht zoete smaak), maar mijn kids zijn lastig met eten, laat staan vitamines. Daarom hieronder 5 tips waar je de vitamines in kunt verwerken. Zonder dat ze het merken.

Vitamines kinderen

1. Op een speen

Gebruikt je kindje een speen? Dan kan je de druppeltjes gemakkelijk op de speen doen en vervolgens je kindje op de speen laten sabbelen. Trappen ze hier niet in? Zie hieronder

2. Op brood

Je kunt de druppels op het broodbeleg van je kindje doen. Denk aan pindakaas, appelstroop of avocado. Een tip: deze bananenbrood speciaal voor baby’s is hier favoriet!

Golden bananenbrood

3. In het flesje

De druppels kan je gemakkelijk in een flesje of beker drinken doen. Denk aan melk, limonade of water. Voor ons de makkelijkste manier, omdat we zeker weten dat dit helemaal op gaat en ze dus alle vitamines binnen krijgen.

4. In de pap of babyhapje

Zoals jullie misschien weten eet ik graag havermoutpap en ik verwerk havermout in bijna al mijn recepten. Waarom ik dat doe? Het is zo veelzijdig, gezond en het vult enorm. Helaas eten mijn kindjes dit niet graag meer, maar toen ze jonger waren, waren ze er gek op. Je kunt hier zo gemakkelijk vitamine druppels in verwerken! Hoe je havermoutpap geschikt maakt voor je kleintje, vind je hier.

Een babyhapje vol met groente is bijvoorbeeld de rode bietjes stamppot of de bloemkool rijstepap.

Vitamines kinderen

5. In een smoothie

Mijn jongste is er gek op. Een heerlijke smoothie met bijvoorbeeld banaan, amandelmelk en avocado. Of rode bietjes, mango, sinaasappelsap en havermout. Je kunt eindeloos varieren met smoothies. Je maakt ze nóg gezonder door er wat vitaminedruppeltjes aan toe te voegen. Niemand die het door heeft!

Dit is een gesponsorde blogpost

Liefs jackyClose