Babyrecept: bananenbrood voor je baby

baby bananenbrood

Iedere middag krijgt Evy een bakje havermoutpap of een boterham. Zoals we weten wordt er vaak suiker en zout toegevoegd aan normaal brood. Dingen die je natuurlijk niet te veel aan je kindje wilt geven. Daarom was ik op zoek naar een alternatief recept en omdat ik zelf vaak bananenbrood maak, dacht ik dit kan natuurlijk ook voor je kindje! Dus heb ik hier een leuk recept die je eventueel kunt afwisselen met het boterhammetje.

Mijn eigen bananenbrood maak ik altijd met honing om het zoet te maken. Maar baby’s mogen natuurlijk geen honing.

Dit bananenbrood, dat geschikt is voor je baby (en natuurlijk voor het hele gezin), is helemaal vrij van toegevoegde suikers. Ook is beleg niet nodig, want dit bananenbrood is niet té zoet, maar wel net zoet genoeg voor je kindje.

Vanaf het moment dat je kindje brood kan eten, is dit bananenbrood dus geschikt voor je baby. Het is een basisrecept, je kunt er dus bijvoorbeeld wat pindakaas, noten en verschillende soorten fruit aan toevoegen. Net wat jouw kindje lekker vindt.

baby bananenbrood

Wat heb je nodig (voor 1 bananenbrood)?

  • 3 eieren
  • 3 bananen
  • 60 gr havermeel
  • 70 gr dadels
  • 50 gr amandelmeel
  • 1 el bakpoeder
  • Cakevorm
  • Blender of keukenmachine

Hoe maak je bananenbrood voor je baby?

Het maken van dit bananenbrood is heel simpel. Ontpit de dadels en zet ze 5 minuten in een bakje met kokend water, om ze wat zachter te maken. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden en doe alle ingrediënten in de blender of keukenmachine. Meng tot een glad beslag en giet in een ingevette cakevorm. Bak het bananenbrood 45 minuten en snijd in plakken als deze helemaal is afgekoeld.

Tip: vries het bananenbrood in per plakje. Zo heb je altijd een lekkere snack of lunch voor je kindje (of jezelf) klaarliggen!




Close