Fruitige havermoutpap KIDS

fruitig havermoutje kids

Zoals jullie misschien weten eet ik graag havermoutpap (bijvoorbeeld deze) en ik verwerk havermout in bijna al mijn recepten. Waarom ik dat doe? Het is zo veelzijdig, gezond en het vult enorm.. je raad het al, Evy moest er ook aan geloven.

Je kunt kant-en-klare papjes kopen, maar je kunt ze ook gewoon zelf maken voor je kindje. Het is erg makkelijk én ook nog eens heel lekker!

fruitig havermoutje kids

Met Servero ben ik een samenwerking aangegaan en besloot om Servero slurpfruit te verwerken in dit havermoutje. Servero slurpfruit is gemaakt van 100% fruit en bevat dus ook geen toegevoegde suiker, kuntstmatige geur, kleur, -en smaakstoffen.

Wat heb je nodig (voor 1 portie havermoutpap)?

  • 25 gr havermeel
  • 100 ml melk (je kunt flesvoeding gebruiken, gewone melk of amandelmelk)
  • 1 zakje slurpfruit naar keuze

Hoe maak je havermoutpap voor je kindje?

Je kunt havermeel kopen of je kunt gemakkelijk havermeel van havermout maken door het even in je blender of keukenmachine te doen. Let er wel op dat je blender of keukenmachine droog is! Anders blijft alles plakken. Doe het havermeel daarna in een pannetje samen met de melk en kook ongeveer 10 minuutjes tot een dik papje. Is het papje te dik voor jouw kindje? Voeg dan wat extra melk of water toe. Is het papje te dun voor jouw kindje? Voeg dan wat extra havermeel toe. Voeg als laatst het slurpfruit door de pap en meng. Smullen maar!

fruitig havermoutje kids

Ik ben benieuwd, wat voor havermoutpap maak jij wel eens voor je kindje?

Dit is een gesponsorde blogpost
1 Comment

Tirsa mei 26, 2020 at 6:04 pm

Deze ga ik proberen zeg. Ik maak af en toe voor onze meisjes, havermout pap met amandelmelk een geprakte banaan en rozijnen.

Comments are closed.

Close