Suikervrije cheesecake. LIMOEN

suikervrije cheesecake limoen

Een heerlijk zachte cheesecake, ik ben er gek op. De lekkerste ooit heb ik met mijn ouders gegeten op het vliegveld in Londen. Sinds dien bestel ik vaak cheesecake als ik het op de kaart zie staan in een restaurant (al twijfel ik altijd tussen brownie en cheesecake, twee favorieten). Je snapt waarom ik een variant moest maken zonder geraffineerde suiker. Ik heb gekozen voor een cheesecake met limoen, want deze frisse smaak vind ik ideaal passen bij de zomer.

suikervrije cheesecake limoen

Wat heb je nodig?

  • 130 gr suikervrije biscuits naar keuze
  • 50 gr gesmolten kokosolie
  • 450 gr ricotta
  • 250 gr magere kwark
  • 60 gr zoetstof
  • 6 eieren
  • Sap en rasp van 1 limoen
  • Springvorm met bakpapier

Hoe maak je de suikervrije cheesecake?

Verwarm de oven voor op 150 graden. Doe de biscuits in de blender en meng tot fijne kruimels. Roer hier de gesmolten kokosolie en 1 ei door tot dik deeg. Druk dit deeg in je springvorm, dit wordt de bodem. Zet even apart. Doe nu de ricotta, kwark, zoetstof, overige eieren en het sap en de rasp van de limoen in de blender en meng glad. Giet dit op de bodem in de springvorm en bak de suikervrije cheesecake ca 80 minuten in de voorverwarmde oven.
Close