Een healthy maar goddelijke brownie met rode biet, ja het kan! Deze brownie is zo heerlijk smeuïg, die moet je echt maken!
Deze brownie heb ik laten proeven door meerdere mensen. Toen ik na het proeven vertelde dat deze brownie geen geraffineerde suiker bevat, maar wel rode biet, geloofde ze me niet. Recept goedgekeurd dus!
Geen fan van rode biet? De biet kan je ook vervangen voor dezelfde hoeveelheid banaan.
Wat heb je nodig (voor ongeveer 9 brownies)?
- 125 gr dadels
- 100 ml gesmolten kokosolie
- 150 gr appelmoes zonder suiker
- 100 gr voorgekookte rode biet of dezelfde hoeveelheid banaan
- 2 eieren
- 1 eiwit
- 100 gr amandelmeel
- 70 gr cacaopoeder
- 1 tl bakpoeder
- 50 ml water
- Snufje zout
- Optioneel: gemengde noten
- Blender of keukenmachine
- Bakblik met bakpapier (17×17)
Veel van mijn ingrediënten shop ik bij KoRo. KoRo verkoopt natuurlijke producten zoals superfoods, exoten, noten en gedroogd fruit. Wil jij de producten van KoRo ook eens proberen? Dan heb ik een leuke kortingscode voor je: met de code JACKY krijg jij 5% korting op je bestelling!
Hoe maak je de brownie met rode biet?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontpit de dadels en laat ze 10 minuten weken in kokend water. Doe de dadels met de overige ingrediënten (behalve de noten) in de blender of keukenmachine en meng tot een glad, dik beslag. Giet het beslag in het bakblik (strooi er eventueel wat noten over) en bak de brownie 40 minuten. Haal de brownie uit de oven, laat even afkoelen en snijd in 9 stukken.
Hier vind je nog meer brownie recepten
Per brownie (zonder noten):
Calorieën: 257
Vet: 18,9 gram
Koolhydraten: 16,6 gram
Eiwitten: 6,1 gram
Vezels: 4,1 gram

Dit is een gesponsorde blogpost