Speculoos brownies

Speculoos brownies

Misschien hebben jullie gemerkt dat ik in een speculoos fase zit. Ik vind het echt passen bij dit vreselijke weer. Regelmatig eet ik gebakken havermout speculoos en nu was het tijd voor mijn favoriete brownie met speculoos!
Natuurlijk ook weer met verstopte groenten.

Wat heb je nodig (voor ongeveer 9 speculoos brownies)?

  • 125 gr dadels
  • 100 ml gesmolten kokosolie
  • 100 gr appelmoes zonder suiker
  • 50 gr speculoospasta (+ extra voor de topping)
  • 100 gr voorgekookte rode biet of dezelfde hoeveelheid banaan
  • 2 eieren
  • 1 eiwit
  • 100 gr amandelmeel
  • 70 gr cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 ml water
  • Snufje zout
  • Optioneel: gemengde noten
  • Bakblik met bakpapier (17×17)

Veel van mijn ingrediënten shop ik bij KoRo. KoRo verkoopt natuurlijke producten zoals superfoods, exoten, noten en gedroogd fruit. Wil jij de producten van KoRo ook eens proberen? Dan heb ik een leuke kortingscode voor je: met de code JACKY krijg jij een leuke korting op je bestelling!

Hoe maak je de brownies?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontpit de dadels en laat ze 10 minuten weken in kokend water. Doe de dadels met de overige ingrediënten (behalve de noten) in de blender of keukenmachine en meng tot een glad, dik beslag. Giet het beslag in het bakblik en bak de brownie 40 minuten. Haal de brownie uit de oven, laat even afkoelen en snijd in 9 stukken. Doe 2 el speculoos in een schaaltje en zet even in de magnetron. De speculoos wordt zacht en is makkelijker te verdelen over de brownie. Decoreer de brownies met de speculoos en eventueel nog wat noten.

Liefs jacky

Dit is een gesponsorde blogpost




Close