Lemon poppyseed pannenkoeken van tofu.

Lemon poppyseed pannenkoeken tofu

Om meer proteïne toe te voegen aan mijn pannenkoeken koos ik voor tofu. De tofu maakt deze lemon poppyseed pannenkoeken heerlijk zacht en doordat je er whey aan toevoegt proef je er niks van, mocht je niet van tofu houden. Ze zijn heerlijk en… ze bevatten 50 gr eiwit per portie!

Lemon poppyseed pannenkoeken tofu

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 240 gr tofu
  • 4 eieren
  • 50 gr whey (vanillesmaak)
  • 1 el citroensap
  • Citroenschil van 1/2 citroen
  • 1 el maanzaadjes
  • Olie om in te bakken

Hoe maak je de lemon poppyseed pannenkoeken?

Doe de tofu in de kom en pureer glad. Voeg de eieren, whey, maanzaad, citroensap en schil hierbij. Meng tot een glad beslag. Verwarm wat olie in de koekenpan en giet een bolletje beslag in de pan.

Tip: wil je sneller klaar zijn? Maak dan gebruik van meerdere koekenpannen tegelijk.

Bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur totdat beide kanten goudbruin zijn geworden.

Eetsmakelijk!

Liefs jacky



Close