Ik vind het heerlijk om ’s ochtends een mugcake te eten als ontbijt. De mugcake met banaan en havermout ken ik nu wel en ik had zin in een cheesecake uit de magnetron. Eindelijk is het gelukt: de macro’s zijn ideaal, hij is binnen 3 minuten klaar en hij is super lekker!
Wat heb je nodig (voor 1 persoon)?
- 50 gr magere kwark
- 70 gr Philadelphia light
- 1 eiwit
- 1 el zoetstof (poedervorm)
- 15 gr bloem
- Snufje zout
- Optioneel: vers fruit
Hoe maak je de magnetron cheesecake?
Doe alle ingrediënten in een schaaltje en meng goed door elkaar. Voeg eventueel fruit toe en meng er rustig doorheen. Giet het beslag in een mok of een één-persoons ovenschaaltje. Bak de cheesecake 3 minuten in de magnetron op 900 Watt. Houd de cheesecake de hele tijd in de gaten, loopt hij bijna over? Trek dan even de magnetron open waarna je de cheesecake weer verder bakt
Per cheesecake:
Calorieën: 226
Vet: 10,8 gram
Koolhydraten: 15,4 gram
Eiwitten: 15,7 gram
Vezels: 0,9 gram