Snickers magnums – vegan

Wat is het heerlijk weer he? Het lijkt net zomer. En om dat te vieren heb ik weer een nieuw ijs recept voor jullie, een vegan variant. Namelijk de snickers magnums. Genieten maar!

Wat heb je nodig (voor 4 magnums)

  • 300 gr kokosyoghurt
  • 2 el agavesiroop
  • 4 el 100% pindakaas
  • 4 el gehakte ongezouten pinda’s
  • 100 gr pure chocolade
  • 30 gr witte chocolade (heb je geen vegan witte chocolade in huis, kan je hier ook pure chocolade voor gebruiken)
  • Ijsvormpjes met ijsstokjes

Hoe maak je de snickers magnums?

Doe de kokosyoghurt in een schaaltje samen met de agavesiroop en de pindakaas. Meng goed door elkaar. Hak de ongezouten pinda’s in grove stukken en voeg 2/3 toe aan de yoghurt, meng nog een keer. Hou de overige pinda’s even apart. Verdeel het yoghurt mengsel over de vormpjes en doe de ijsjes een nachtje in de vriezer. Smelt de volgende dag de pure chocolade au bain-marie en haal de ijsjes uit de vormpjes. Giet de chocolade over de ijsjes zodat de chocolade mooi verdeeld is aan alle kanten. De chocolade wordt direct hard. Smelt nu ook de andere chocolade en strooi nog wat over de ijsjes. Verdeel direct de overige gehakte pinda’s hierover zodat ze blijven plakken. Bewaar de ijsjes in de vriezer. Eetsmakelijk!

Nog meer ijsinspiratie nodig? Kijk dan eens bij mijn recept voor suikervrij roomijs




Close