Griesmeelpap – met sinaasappel en speculaas

Griesmeelpap

Ik was weer eens aan het kijken op de website van KoRo en zag dat ze nu ook biologische speltgriesmeel verkopen. Dat moest ik hebben dacht ik. In de eerste instantie wilde ik daar griesmeelpap mee maken, maar toen ik zocht naar leuke griesmeel recepten kwam ik al snel uit op allerlei varianten van de griesmeelcake. Die heb ik gemaakt en vind je hier. Maar natuurlijk moest er ook een griesmeelpap komen. Om de standaard griesmeelpap te krijgen kan je de sinaasappel en speculaaskruiden weg laten, maar ik vond dat deze griesmeelpap een echt winters tintje moest krijgen.

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

Wil jij de producten van KoRo ook eens proberen? Dan heb ik een leuke kortingscode voor je: met de code JACKY krijg jij 5% korting op je bestelling!

Hoe maak je de griesmeelpap?

Doe de melk in een steelpannetje en breng aan de kook. Voeg hier dan de sinaasappelsap, griesmeel en speculaaskruiden bij. Meng goed en blijf door roeren tot de pap dikker wordt. Dit kan wel een paar minuutjes duren. Voeg de honing of zoetstof toe en proef totdat de pap zoet genoeg is voor jou.

Dit is een gesponsorde blogpost
1 Comment

Marieke februari 11, 2021 at 7:47 am

Tof, mij op een lekker idee gebracht.
Ik heb wel geen speltgriesmeel in huis maar wel tarwegriesmeel, maar zo lekker !!!

Comments are closed.

Close