Makkelijke ontbijt taartjes – van havermout en yoghurt

Makkelijke ontbijt taartjes

Havermout en yoghurt als ontbijt. Dan heb ik zelf toch een heel ander beeld in gedachten dan deze taartjes. Toch eet je met deze makkelijke ontbijt taartjes (die je niet hoeft te bakken) je havermout, yoghurt én fruit!

Het beste maak je de taartjes ‘s avonds, zodat je ‘s morgens een hele goede reden hebt om direct je bed uit te springen en niet meer op je ontbijtje hoeft te wachten, want ze moeten nog wel eventjes in de koelkast.

Makkelijke ontbijt taartjes

Wat heb je nodig voor 2 personen (2 taartjes)

  • 80 gr havermeel*
  • 30 gr gesmolten kokosolie
  • Honing of agavesiroop
  • 4 flinke el griekse yoghurt
  • 1 sinaasappel
  • Overig vers fruit naar keuze
  • 2 kleine springvormen (ik gebruikte 13 cm)

*Geen havermeel in huis maar wel havermout? Doe wat havermout in je blender en maal fijn tot havermeel

Veel van mijn ingrediënten shop ik bij KoRo. KoRo verkoopt natuurlijke producten zoals superfoods, exoten, noten en gedroogd fruit. Wil jij de producten van KoRo ook eens proberen? Dan heb ik een leuke kortingscode voor je: met de code JACKY krijg jij 5% korting op je bestelling!

Hoe maak je deze makkelijke ontbijt taartjes?

Doe het havermeel, samen met de gesmolten kokosolie en 2 el honing of agavesiroop in een schaaltje en meng tot dik deeg. Druk dit deeg in je 2 ingevette springvormen zodat de bodem en de zijkanten bedekt zijn. Zet de springvormen een uurtje in de koelkast.

Doe de griekse yoghurt in een schaaltje en maak op smaak met wat honing of agavesiroop. Meng hier het sap door van de sinaasappel. Haal de taartjes uit de springvormpjes en vul ze met de griekse yoghurt. Maak de taartjes af met vers fruit. En klaar is je heerlijke ontbijtje, eetsmakelijk!

Kijk ook eens bij de ontbijttaartjes van limoen & avcoado!

Dit is een gesponsorde blogpost
Close