No bake ontbijt taartje limoen & avocado

Deze makkelijke no bake ontbijt taartjes creëer je in een handomdraai. Zoals de titel al verklapt, hoef je deze taartjes niet te bakken.


De voedzame bodem van onder andere havermout is heerlijk zoet. Dit in combinatie met de frisse yoghurtlaag met limoen en avocado maakt dit een perfect verfrissend ontbijtje.

Het beste maak je de no bake ontbijt taartjes ’s avonds, zodat je ’s morgens een hele goede reden hebt om direct je bed uit te springen en niet meer op je ontbijtje hoeft te wachten (want ze moeten nog wel eventjes in de koelkast).

Wat heb je nodig voor 6 taartjes

  • 200 gr yoghurt naar keuze (je kunt ook kiezen voor plantaardige yoghurt)
  • Sap van 1/2 limoen
  • 1 avocado
  • 100 gr havermout
  • 30 gr gesmolten kokosolie
  • 3 gelatineblaajdes (of 2 gr agar agar voor de plantaardige versie)
  • 4 el honing of agavesiroop
  • Cupcake vorm
  • Blender of keukenmachine

Hoe maak je de no bake ontbijt taartjes?

Vet de cupcake vorm in met wat kokosolie. Doe de havermout, samen met de gesmolten kokosolie en 2 el honing of agavesiroop in een schaal en meng goed door elkaar. Druk dit in de cupcake vorm zodat de bodem en zijkanten bedekt zijn en je een ‘bakje’ krijgt, waar zometeen het yoghurtmengsel in komt.

Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water. Schil en ontpit de avocado, doe deze dan samen met de yoghurt, 2 el honing of agavesiroop en de limoensap in de blender en meng. Laat het yoghurtmengsel in de blender zitten.

Knijp de gelatineblaadjes uit en leg de blaadjes in een steelpannetje. Voeg hier 1 el van je yoghurtmengsel bij en warm het geheel kort op. Let op! Het mag niet koken.

Laat vervolgens even afkoelen en giet dit bij de rest in de blender. Meng nogmaals. Giet dan het yoghurtmengsel in de havermout kuipjes en zet de taartjes minstens 3 uur, of een nachtje, in de koelkast.

Als de taartjes opgestijfd zijn, kan je deze nog versieren met wat limoen. Eetsmakelijk!

Per taartje:
Calorieën: 187
Vet: 10,7 gram
Koolhydraten: 19,3 gram
Eiwitten: 4,3 gram
Vezels: 2,9 gram




Close