Zoet, maar toch heerlijk fris. Dat is deze lemon cheesecake mousse. Deze mousse is natuurlijk weer lekker verantwoord, want de mousse bevat geen toegevoegde suikers en is ook nog eens helemaal vegan. Daarom is deze mousse niet alleen geschikt als tussendoortje, maar zelfs als ontbijt.
Ben je net als mij gek op lemon? Kijk dan eens naar deze lemon poppyseed havermout taart.

Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 80 gr ongezouten cashewnoten
- 4 biscuits naar keuze
- 50 ml kokosmelk (uit blik)
- 2 el ahornsiroop
- Snufje zout
- Schil en sap van 1/2 citroen
Hoe maak je de lemon cheesecake mousse
Laat de cashewnoten een nacht weken in koud water. Doe de biscuits de volgende dag in de blender of keukenmachine en meng fijn. Doe daarna de cashewnoten, samen met de kokosmelk, ahornsiroop, zout en de sap en schil van de citroen in de keukenmachine en meng tot een gladde mousse. Verdeel de gemalen biscuits over 2 glaasjes, gevolgd door de romige mousse. Garneer eventueel met een partje citroen. Eetsmakelijk!
Per portie:
Calorieën: 322
Vet: 32,2 gram
Koolhydraten: 18,3 gram
Eiwitten: 8,6 gram
Vezels: 0 gram
