Lemon poppyseed havermout taart

lemon poppyseed havermout taart

Mijn havermout taart is jullie favoriet, ze worden het meeste bekeken op mijn blog en zijn al super vaak gemaakt. Dat snap ik wel, want deze taart maak je precies hetzelfde als een bakje havermoutpap: met havermout en melk.

Vervolgens kan jij jouw favoriete smaken eraan toevoegen. Denk aan vers fruit, kokos, pindakaas en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dit keer mijn favoriete zomer smaak: lemon poppyseed!

Ik hoef vast niet te vragen wat jij liever hebt, havermoutpap of een taart?

Eerder maakte ik al de blueberry havermout taartpindakaas banaan havermout taart en de rood fruit havermout taart.

Wat heb je nodig voor de havermout taart?

  • 150 gr havermout
  • 50 gr eiwitpoeder (vanillesmaak)
  • 400 ml melk naar keuze (plantaardige melk kan ook)
  • Sap en schil van 1 citroen
  • 1 el maanzaad
  • Taartvorm met bakpapier

Tip: wil je geen eiwitpoeder gebruiken, gebruik dan 50 gr meer havermout en wat honing of zoetstof naar smaak. De eiwitpoeder geeft namelijk smaak aan deze taart

Voor de topping

  • 50 gr philadelphia light
  • 100 gr magere kwark
  • Sap van 1/5 citroen
  • Honing of zoetstof naar smaak
  • Optioneel: citroen en maanzaad ter decoratie

Hoe maak je de havermout taart?

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe alle ingrediënten voor de taart in een kom en meng. Giet het beslag in de taartvorm bekleed met bakpapier. Bak de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak ondertussen de topping: meng de philadelphia, met de kwark, het citroensap en de honing of zoetstof. Zet de topping ondertussen in de koelkast.

Laat de taart afkoelen en smeer dan de topping op de taart. Maak de taart af met de toppings. Je haalt er 8 stukken uit.

lemon poppyseed havermout taart

Per puntje:
Calorieën: 149
Vet: 3,2 gram
Koolhydraten: 19,5 gram
Eiwitten: 10,7 gram
Vezels: 1,4 gram




Close