Frozen yoghurt cake

Frozen yoghurt cake

Wat mij betreft kan ijs iedere dag en ieder moment van de dag (lees: als ontbijt 😉 ). Al worden we niet zo blij van al die suikers, dus hier een variant die je maakt met onder andere magere yoghurt en havermout! In de zomer is deze frozen yoghurt cake natuurlijk extra lekker.

Ook leuk voor kids of voor op een feestje!

Hier vind je nog een verfrissend recept

Frozen yoghurt cake

Wat heb je nodig?

  • 80 gr suikervrije biscuits naar keuze
  • 70 gr havermout
  • 70 gr amandelmeel
  • 80 gr gesmolten kokosolie
  • 1 groot pak magere yoghurt
  • Zoetstof (poedervorm) of honing
  • Vers fruit naar keuze
  • Cakeblik met bakpapier

Hoe maak je de frozen yoghurt cake?

Doe de biscuits, havermout en amandelmeel in de blender of keukenmachine en meng totdat alles fijn gemalen is. Meng hier de gesmolten kokosolie door tot een deeg. Druk dit mengsel in het cakeblik.

Meng de magere yoghurt met de zoetstof of honing totdat deze voor jou zoet genoeg is. Giet dit op de koekbodem en zet de frozen yoghurt cake een nachtje in de vriezer.

Haal de cake uit de vriezer voordat je het wilt eten, totdat hij zacht genoeg is om hem te snijden. Versier met vers fruit.




Close