Frozen yoghurt cake

Wat mij betreft kan ijs iedere dag. In de zomer is een ijsje natuurlijk extra lekker. Het wordt nog beter als je weet dat er super veel fruit in je ijs zit verstopt! Altijd leuk om je fruit op deze manier binnen te krijgen. Ook leuk voor kids of voor op een feestje!

Nu heb je meteen een excuus om ijs voor ontbijt te eten!

Wat heb je nodig (voor 1 cake/ongeveer 12 plakken)?

  • 1 groot pak magere yoghurt
  • Doosje bevroren aardbeien
  • Doosje bevroren blauwe bessen
  • 60 gr kokosrasp
  • Zoetstof (poedervorm) of honing
  • Cakeblik met bakpapier
  • Blender of keukenmachine

Hoe maak je het?

Doe 280 gr magere yoghurt in de blender of keukenmachine en het doosje aardbeien. Voeg hier ongeveer 2 el zoetstof aan toe. Giet dit in het cakeblik bekleed met bakpapier. Zet dit vervolgens 1 uur in de vriezer. Doe dan nog eens 280 gr magere yoghurt in de blender of keukenmachine, voeg hier de kokosrasp en zoetstof bij. Giet dit bovenop de aardbeien-laag. Zet weer een uur in de vriezer (ja je moet geduld hebben..). Doe tot slot weer 280 gr magere yoghurt in je blender of keukenmachine en voeg het doosje blauwe bessen en de zoetstof erbij. Zet nu de hele nacht in de vriezer en klaar is je frozen yoghurt cake! Haal de cake uit de vriezer voordat je het wilt eten, totdat hij zacht genoeg is om hem te snijden. Bewaar in de vriezer.

 

 




1 Comment

Frozen yoghurt cake 2.0 mei 7, 2018 at 6:16 pm

[…] de zomer in aantocht is kan ik niet genoeg krijgen van zomerse gerechten. Kennen jullie de Frozen Yoghurt Cake met fruit nog? Dit keer is het tijd voor een nieuwe variant, met pindakaas en cookies! Heerlijk […]

Reply
Geef een reactie

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked

Close