Suikervrije boterkoek

Suikervrije boterkoek

Mijn ultieme cheat? Dat is toch wel boterkoek. Tijdens mijn zwangerschap was dat mijn verslaving en helaas is het nooit meer weg gegaan. Altijd koop ik ze kant-en-klaar in de supermarkt, maar waarom ik ze nooit zelf gemaakt heb snap ik niet. Want het is super makkelijk, en je kan heel makkelijk een variant maken zonder toegevoegde suiker. Nog nooit geprobeerd om suikervrije boterkoek te maken? Zeker eens proberen.

Geef je niet om de suikervrije variant? Misschien is mijn boterkoek met witte chocolade en limoen wat voor jou.

Suikervrije boterkoek

Wat heb je nodig (voor 12 blokjes boterkoek)?

  • 250 gr ongezouten roomboter
  • 300 gr volkoren bloem
  • 70 gr agave siroop
  • 2 el zoetstof (poedervorm)
  • 2 eieren
  • Snufje zout
  • Boterkoekvorm of springvorm

Hoe maak je de suikervrije boterkoek?

Vet je vorm in met wat boter.
Zorg dan dat de boter op kamertemperatuur is en verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de bloem, zoetstof en zout in een kom en meng door elkaar. Voeg dan de roomboter, 1 ei en de siroop toe en meng tot een glad beslag. Een vies klusje, maar omdat het deeg van de boterkoek heel dik wordt kan je dit het beste met je handen doen. Je kunt voor de zekerheid nog even proeven of de boterkoek zoet genoeg is voor jou.

Druk het deeg in de vorm en strijk de bovenkant glad. Kluts een ei en smeer dit op de bovenkant van het deeg (let op, je hoeft niet alles van het ei te gebruiken! Als het maar vochtig is). Je kunt eventueel nog ruitjes maken met een vork.

Bak de boterkoek 25-30 minuten goudbruin, in de voorverwarmde oven. Laat de boterkoek afkoelen in de koelkast, snijd in blokjes en dan is je boterkoek klaar om gegeten te worden!




Close