No bake chocolade donuts

No bake brownies, no bake blondies en nu deze no bake donuts. Waarom zouden we het moeilijk maken als het ook makkelijk kan? Die heerlijke luchtige donuts met een suikerlaag willen we natuurlijk elke dag wel eten. Hoog tijd dus voor een meer voedzame variant!

Wat heb je nodig (voor 6 donuts)?

  • 80 gr kokosmeel
  • 40 gr bloem
  • 2 geprakte bananen
  • 100 gr dadels
  • 100 ml gekookt water
  • 1/2 reep pure chocolade (50 gr)
  • Topping optioneel: noten, muesli, granaatappel, etc
  • Blender of keukenmachine

Hoe maak je het?

Ontpit de dadels en doe deze in de blender of keukenmachine. Giet hier het kokend water over en laat 5 minuten staan. Voeg de bananen hierbij en meng tot een glad papje. Giet dit in een kom en voeg hier de kokosmeel en bloem bij. Meng totdat je dik deeg krijgt. Leg een stuk bakpapier neer en kneed ongeveer 6 balletjes van het deeg. Leg de balletjes op het bakpapier en druk ze wat plat, maak een gaatje in het midden met je vinger totdat je de vorm van een donut krijgt. Smelt de chocolade in de magnetron en smeer de donuts hier mee in. Versier de donuts met de toppings en zet ze een half uurtje in de koelkast

Per donut (zonder toppings):
Calorie├źn: 195
Vet: 5 gram
Koolhydraten: 27,5 gram
Eiwitten: 4,5 gram
Vezels: 7,6 gram




Geef een reactie

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked

Close