No bake brownies, no bake blondies en nu deze no bake chocolade donuts. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Die heerlijke luchtige donuts met een suikerlaag willen we natuurlijk elke dag wel eten. Hoog tijd dus voor een meer voedzame variant!
Wat heb je nodig (voor ongeveer 5 kleine donuts)?
- 40 gr cacaopoeder
- 150 gr agavesiroop
- 70 gr kokosmeel
- 30 gr whey (vanille of kokos smaak)*
- 100 gr dadel hazelnoot creme of 100% pindakaas
- 2 geprakte bananen
- 20 gr suikervrije pure chocolade
- Optioneel: discodip of andere taart decoratie**
*Heb je dit niet of wil je dit niet gebruiken? Je kunt dit vervangen door dezelfde hoeveelheid havermeel. Let op, whey maakt het gerecht zoet. Let dus op de smaak.
**Als je dit gebruikt zijn de donuts niet meer suikervrij. Je kunt ook kiezen voor noten of gedroogd fruit.
Wil jij de dadel hazelnoot creme of andere producten van KoRo ook eens proberen? Dan heb ik een leuke kortingscode voor je: met de code JACKY krijg jij 5% korting op je bestelling!
Hoe maak je de no bake chocolade donuts?
Meng de pindakaas met de agavesiroop. Doe de whey, kokosmeel en cacaopoeder in een kom en meng. Voeg hier het pindakaas-mengsel en de geprakte bananen bij. Meng goed totdat je een dik beslag krijgt, voeg eventueel wat water toe als het beslag te droog en te dik is. Vorm kleine balletjes van het beslag op een stuk bakpapier, druk ze fijn en maak een opening in het midden zodat je de vorm van een donut krijgt. Smelt de pure chocolade au bain-marie en smeer de donuts in met de gesmolten chocolade. Decoreer ze naar keuze. Zet de donuts minstens een uur in de koelkast zodat ze opstijven.
