Roze brownies van ruby chocolade

Ruby roze brownies (2)

De roze brownies zijn gemaakt van ruby chocodrops. De chocodrops bevatten geen kleurstof, maar zijn van nature roze. Dit komt door de Ruby cacaoboon, die dus voor de roze kleur zorgt. Maar niet alleen de kleur is verrassend, ook de smaak. Je kunt de smaak van deze chocolade beschrijven als licht zuur en een tikje fruitig. Bijzondere brownies dus!

Ruby brownies

Wat heb je nodig voor ongeveer 9 brownies?

  • 150 gr Ruby Chocodrops + 30 gr voor de topping
  • 60 gr ongesmolten kokosolie
  • 60 gr gezouten roomboter
  • 4 eieren
  • 20 gr zoetstof poedervorm
  • Springvorm met bakpapier

Wil jij de Ruby Chocodrops of andere producten van KoRo ook eens proberen? Dan heb ik een leuke kortingscode voor je: met de code JACKY krijg jij 5% korting op je bestelling!

Hoe maak je de roze brownies?

Verwarm de oven voor op 170 graden. Smelt de roze chocolade en kokosolie au bain marie. Voeg hier de roomboter en de zoetstof bij en meng. Laat het chocolade mengsel even afkoelen. Proef het beslag, vind je het niet zoet genoeg? Voeg dan wat extra zoetstof toe. Splits de eieren en klop het eiwit stijf. Meng de dooiers door het chocolademengsel en schep hier dan het eiwit door, tot een luchtig beslag. Giet het beslag in de springvorm en bak de taart eerst 20 minuten op 170 graden. Zet de brownie daarna nog 40 minuten in de oven op 160 graden. Als je de brownie uit de oven haalt, lijkt hij nog niet helemaal gaar. Dit komt goed als je de brownie helemaal laat afkoelen! Je haalt er ongeveer 9 stukken uit.

Per brownie (1/9):
Calorieën: 242
Vet: 20,1 gram
Koolhydraten: 10,2 gram
Eiwitten: 4,4 gram
Vezels: 0 gram

Dit is een gesponsorde blogpost
Close