Crème brûlée 2.0: suikervrij en eiwitrijk

Creme brulee suikervrij eiwitrijk

Crème brûlée is heerlijk, maar wat nou als er proteïne crème brûlée bestaat die minstens zo lekker is, maar.. zoals de naam al verraad, bomvol eiwitten zit en minder calorieën en koolhydraten bevat dan de originele crème brûlée? Dan zou je die natuurlijk kiezen. Eerder maakte ik al crème brûlée , met suikerlaagje natuurlijk. Maar dit recept is nog beter, want dit recept is suikervrij. Hoe dan? Want crème brûlée zonder krokant suikerlaagje is geen crème brûlée meer toch? Dat hebben we te danken aan de Steviala Ery Bronze (een suikervrije bruine suiker). Ook gaf ik er een zomers smaakje aan: sinaasappel & aardbei.

De koolhydraatarme producten van Steviala bevatten geen toegevoegde suikers en zijn gezoet met stevia zoetstof. Bovendien geven deze producten geen schommelingen in het bloedsuikergehalte.

Creme brulee suikervrij eiwitrijk

Wat heb je nodig voor 2 personen?

Met de code JACKY krijg je 15% korting op je bestelling bij Steviala!

De kortingscode is niet geldig op meel en promo’s/voordeelverpakkingen

Creme brulee suikervrij eiwitrijk

Hoe maak je de crème brûlée?

Verwarm de oven voor op 160 graden. Rasp de schil van de sinaasappel en pers uit. Scheid het eigeel van het eiwit en doe het eigeel in een schaaltje. Het eiwit gebruik je niet, dit kan je bijvoorbeeld voor een omelet gebruiken. Voeg hierbij de mascarpone, kwark, Kristal Sweet en het sap en de geraspte schil van de sinaasappel. Meng goed en giet dit in twee ovenschaaltjes. Zet de twee kleine ovenschaaltjes in een grote ovenschaal en vul de grote ovenschaal helemaal met water zodat de kleine schaaltjes voor drie kwart onder water staan. Zet de schaal voor 20-30 minuten in de oven. Haal de schaaltjes uit de oven en laat afkoelen. Als de crème brûlée helemaal is afgekoeld strooi je de Ery-Bronze eroverheen en brand de Ery-Bronze kort met een crème brûlée brander. Maak af met aardbei stukjes.

Per persoon:
Calorieën: 169
Vet: 10,6 gram
Koolhydraten: 5,3 gram
Eiwitten: 12 gram
Vezels: 0 gram

Dit is een gesponsorde blogpost





Close