Notenbrood

Notenbrood

Notenbrood is heel veelzijdig, je kunt het serveren bij een kaasplank met een chutney, je kunt het eten als lunch met zoet, maar ook met hartig beleg. Zelfs zonder beleg, als snack bijvoorbeeld, is dit notenbrood heerlijk.

Dit recept ontwikkelde ik voor BioToday en vind je ook op hun website, samen met nog veel meer heerlijke recepten.

Wat heb je nodig? (voor 1 notenbrood)

  • 200 gr Gekookte quinoa
  • 120 gr Dadels
  • 190 gr Gemende notenpasta
  • 80 gr Boekweitmeel
  • 1 Banaan
  • 100 gr Gemengde noten
  • 160 gr Amandelmelk
  • Cakevorm

Hoe maak je het notenbrood?

Verwam de oven voor op 180 graden. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Ontpit de dadels en snijd de in kleine stukjes. Doe de dadels, gekookte quinoa, gemengde notenpasta, boekweitmeel, banaan, gemengde noten en amandelmelk in een kom en meng tot een dik beslag. Giet het beslag in de cakevorm en bak het notenbrood ca 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat goed afkoelen.




Close