Mike’s poke bowl

Mikes poke bowl

Bijna iedere week bestellen we pokebowl, super lekker. Mike dacht, dat kan ik ook. En ja, dat kon hij. Nu moet Mike niet iedere week, maar iedere dag een poke bowl voor mij maken, sorry Mike. Het eindresultaat deelde ik een paar keer op mijn stories en er werd meteen gevraagd naar het recept. Ik heb het voor jullie uitgewerkt!

Mikes poke bowl

Wat heb je nodig voor 2 bowls?

  • 250 gr sushirijst
  • 4 el rijstazijn
  • 1 el ketjap
  • 1 tl zout
  • 1 tl sesamolie
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 1 krokante kipschnitzel
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tonijnsteak
  • 1/2 zalmfilet
  • Handje peen julienne
  • 80 gr sojabonen
  • Sesamzaadjes
  • 2 el Japanse mayonaise

Hoe maak je de poke bowl?

Bereid de sushi rijst zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen. Meng rijstazijn, ketjap, zout en sesamolie door de rijst.

Schil en ontpit de mango en avocado en snijd in reepjes.

Bak de kipschnitzel gaar in een koekenpan met olijfolie. Grill de tonijn kort aan 2 kanten zodat de tonijn in het midden nog rauw is. Snijd de kipschnitzel, tonijn en zalm in dunne plakjes.

Verdeel de sushi rijst over 2 borden, gevolgd door de mango, avocado, kipschnitzel, tonijn, zalm, peen julienne en sojabonen.

Decoreer de sushi bowl met sesamzaadjes en Japanse mayonaise.

Liefs jacky



Close