Crispy Springrolls

Crispy springrolls

Een lichte maaltijd, dat toch goed vult. Op mijn stories laat ik regelmatig het eindresultaat zien van deze crispy springrolls en steeds vaker wordt er naar het recept gevraagd. Hoog tijd dus voor mijn favoriete springrolls recept!

Het rollen van de rijstvellen is even een dingetje, maar als je eenmaal weet hoe het moet, is het super simpel. Het is belangrijk dat de rijstvellen zacht worden zodat je ze kunt rollen, maar ook niet weer te zacht dat de springrolls niet meer stevig zijn.

Crispy springrolls

Wat heb je nodig voor ca. 5 crispy springrolls?

  • 1 portie mihoen (62 gr ongekookt)
  • 5 gefrituurde garnalen
  • 5 volkoren rijstvellen
  • 1/2 mango
  • 1/2 avocado
  • 1 el zoete chilisaus
  • 1 el honing
  • 2 el sojasaus
  • Handje koriander
  • Handje munt
  • Sesamzaadjes

Hoe maak je de ze?

Laat de mihoen ongeveer 5 minuten weken in kokend heet water terwijl je de mango en avocado in reepjes snijdt.

Bereid de garnalen zoals aangegeven op de verpakking (ik frituur ze in zonnebloemolie) en verwijder de staartjes.

Giet de mihoen af en spoel af met koud water. Knip de mihoen in stukken, zodat je deze straks makkelijker kunt pakken, en meng hierdoor 1 el sojasaus.

Houd een rijstvel 5 seconden onder de hete kraan totdat deze zacht is (maar niet te zacht) en leg op een bord. Leg een hoopje mihoen op het rijstvel, gevolgd door de mango, avocado, garnaal, munt en koriander. Zorg dat 2 cm aan beide kanten vrij blijft. Vouw de zijkanten dicht en rol de springroll dan stevig op. Herhaal dit met de rest van de ingrediƫnten.

Maak de saus door de overige sojasaus, chilisaus en honing te mengen. Decoreer de crispy springrolls met sesamzaad en serveer met de saus.

Liefs jacky



Close