Cashew-kokos cake

Kokos-cashewcake (2)

Kokos is mijn favoriete smaak. Ik zal ook snel kiezen voor bijvoorbeeld kokos ijs en kokosmelk staat hier standaard in de kast. Wist je dat de combi kokos en cashew super lekker is? Je snapt dat ik daar een cake van moest maken. Dus haal die ingrediënten in huis en bakken maar deze cashew-kokos cake!

Dit recept ontwikkelde ik voor BioToday en vind je ook op hun website, samen met nog veel meer heerlijke recepten.

Kokos-cashewcake (2)

Wat heb je nodig (voor 1 cake)

  • 130gr Volkorenbloem
  • 100 gr Havermeel
  • 80 gr Kokosrasp
  • 3 el Wijnsteenbakpoeder
  • 60 gr Kokossiroop
  • 160 gr Gesmolten kokosolie
  • 1 Banaan
  • 140 gr BioToday Cashewnootpasta
  • Cakevorm

Hoe maak je de cashew-kokos cake?

Verwarm de oven voor op 150 graden. Doe de volkorenbloem, havermeel, kokosrasp en bakpoeder in een kom en meng. Doe de kokossiroop, gesmolten kokosolie, banaan en cashewnootpasta in een aparte kom en meng ook. Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten, meng tot een glad beslag en giet in de ingevette cakevorm. Bak de cake 20-30 minuten en laat vervolgens goed afkoelen.




Close