Zoete aardappel pizza’tjes carpaccio

De laatste tijd heb ik weer een zoete aardappel fase en eet ik bijna iedere dag zoete aardappel. Misschien omdat ik ook regelmatig zoete aardappel verwerk in Evy haar hapjes en je met de zoete aardappel natuurlijk alle kanten op kunt.. Anyway. Ik had zin in een lekkere snack voor bij de tv en ik bedacht me dat ik wel weer eens zoete aardappel pizza’tjes kon maken. Dit keer een heerlijke variant die we allemaal kennen: zoete aardappel pizza’tjes met carpaccio!

Wat heb je nodig (voor 5 pizza’tjes)

  • 1 zoete aardappel
  • 2 el pesto
  • 3 plakjes carpaccio
  • Handje parmezaanse kaas
  • 1 el pijnboompitten
  • Handje rucola

Hoe maak je de zoete aardappel pizza’tjes carpaccio?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de zoete aardappel in plakken van 1 cm en smeer deze in met de pesto. Strooi de helft van de kaas en pijnboompitten erover en bak de zoete aardappel pizza’s 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de pizza’s uit de oven en verdeel de carpaccio erover en tot slot nog wat parmezaanse kaas, pijnboompitten en rucola.

Voor het hele recept:
Calorieën: 329
Vet: 17,1 gram
Koolhydraten: 23,5 gram
Eiwitten: 9,1 gram
Vezels: 2,5 gram
Close