Zoete aardappel-kokossoep

Mijn mama maakte dit heerlijke soepje, ik eet niet vaak soep maar deze kan ik iedere dag wel eten. Heerlijk romig. Dus moest het recept zeker met jullie delen!

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?

  • Olie om in te bakken
  • 1/2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 liter bouillon
  • 2 zoete aardappels
  • 1/2 blikje kokosmelk (200 ml)
  • Optioneel: 2 el crème fraîche
  • Optioneel: 1 bosuitje
  • Optioneel: peper

Hoe maak je het?

  • Verwarm wat olie in een pan
  • Snijd de ui in kleine stukjes
  • Als de olie warm is bak je de uitjes samen met de knoflook
  • Voeg hier de bouillon bij (ik maakte zelf bouillon, door een halve liter water en 1 bouillon blokje toe te voegen, maar je kan ook kant-en-klare bouillon gebruiken)
  • Schil ondertussen de zoete aardappels en snijd in kleine blokjes
  • Doe de blokjes zoete aardappel bij de bouillon en kook totdat deze zacht zijn geworden
  • Pureer vervolgens alles met een staafmixer tot een gladde soep
  • Voeg de kokosmelk toe, meng en laat nog even op zacht vuur staan
  • Nu is je soepje klaar, als je de soep in een kommetje gedaan hebt kan je deze nog garneren met wat crème fraîche, bosuitjes en peper



1 Comment

Rob Alberts juni 6, 2017 at 12:18 pm

Een lekker recept!

Ik lees graag meer vegetarische recepten.

Smakelijke groet,

Reply
Geef een reactie

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked

Close