Zachte babykoekjes recept (8 mnd+)

Zachte babykoekjes

Zachte babykoekjes recept (8 mnd+)

Geen inspiratie voor baby recepten? Hieronder een heel gemakkelijk én gezond babyreceptje voor kindjes vanaf 8 maanden!

De voorverpakte babykoekjes uit de supermarkt kennen we allemaal wel. Zachte babykoekjes, wat hardere, met smaakjes, voor elke leeftijd is er iets lekkers. Alleen zijn de meningen hierover verdeeld, is het wel gezond? Hebben ze wel koekjes nodig? Wat zit er precies allemaal in?

Maar je bent het vast met me eens dat het soms heel handig is om even een koekje te kunnen geven en ze vinden het ook gewoon erg lekker. Wij snacken ook wel eens, toch?

Koekjes helemaal schrappen? Geen optie voor ons. Daarom heb ik een receptje bedacht waarbij je je eigenlijk helemaal niet meer druk hoeft te maken of deze koekjes wel gezond zijn. Deze koekjes bevatten havermout (lekker vullend) en fruit (vitamientjes). De koekjes worden gezoet met banaan, dat is voor baby’s zoet genoeg.

Ons Rosie vindt het nog lastig om wat hardere babykoekjes weg te krijgen, daarom vind ik het belangrijk dat de koekjes lekker zacht zijn zodat je je geen zorgen hoeft te maken. Rosie smulde van deze koekjes, goedgekeurd dus!

Zachte babykoekjes

Wat heb je nodig voor ongeveer 12 zachte babykoekjes?

  • 150 gr havermeel
  • 1/2 tl baking soda
  • 90 gr margarine op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • 2 bananen
Zachte babykoekjes

Hoe maak je het?

Het maken van deze zachte babykoekjes is heel makkelijk. Verwarm de oven voor op 175 graden. Zorg dat de margarine op kamertemperatuur is. Doe vervolgens alle ingrediënten in een schaal en meng tot een dik koekjesbeslag. Vorm koekjes in de gewenste vorm op een bakplaat met bakpapier met genoeg ruimte tussen de koekjes. Bak de koekjes ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. Laat ze helemaal afkoelen.

Smullen maar!

Bewaar de koekjes in een luchtdichte verpakking of een koektrommel.

Liefs jacky
Close