Yoghurt cake: kokos-ananas. SUIKERVRIJ

Yoghurt cake kokos ananas

Vermoeidheid, koude dagen, regen en wind. Ik ben het een beetje zat, jullie ook? Ik had behoefte aan een echt zomers gerecht. Zo is deze kokos-ananas yoghurt cake ontstaan. Want kokos met ananas is echt de ultieme zomerse combi toch? Deze suikervrije yoghurt cake is super smeuïg. Mijn nieuwe favoriet!

Yoghurt cake kokos ananas

Wat heb je nodig voor 1 cake?

Hoe maak je de yoghurt cake?

Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe de tarwebloem, de havermeel, de kokosrasp en het bakpoeder in een kom en meng. Voeg hier dan de yoghurt, de honing, de eieren en het water bij, meng tot een glad beslag. Giet dit in de cakevorm. Bak de cake ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake vervolgens goed afkoelen. Terwijl de cake aan het afkoelen is, maak je de frosting: pureer de ananas door de yoghurt met de honing. Smeer dit op de cake als hij is afgekoeld. Snijd de yoghurt cake vervolgens in 12 stukken.

Je kunt de cake 3 dagen in de koelkast bewaren en veel langer in de vriezer. Zo ligt er altijd een verantwoorde snack voor je klaar.

Eetsmakelijk!

Yoghurt cake kokos ananas

Per plak (1/12):
Calorieën: 159
Vet: 10,7 gram
Koolhydraten: 23,1 gram
Eiwitten: 6,1 gram
Vezels: 2,8 gram

Dit is een gesponsorde blogpost




Close