Winterse kaneeltaart

Winterse kaneeltaart

Van een warme kaneelgeur in de winter wordt iedereen blij, maar van deze winterse kaneeltaart nog meer! Niet alleen lekker in de winter, tijdens de feestdagen, maar ook nu al tijdens de frisse herfstdagen.

Ik heb ervoor gekozen om deze kaneeltaart te maken met ghee, het gebruik van ghee geeft een warme nootachtige smaak. Als je geen ghee in huis hebt kan je dit ook vervangen door roomboter.

Winterse kaneeltaart

Dit recept maakte ik voor Ruggengraat

Wat heb je nodig voor 1 winterse kaneeltaart?

Voor de cake

  • 200 gr tarwebloem
  • 120 gr ghee
  • 3 eieren
  • 40 gr honing
  • 3 el zoetstof (poeder)
  • 1 el bakpoeder
  • 1 flinke el kaneel
  • Snufje zout
  • 100 ml water

Voor de topping

  • 150 gr mascarpone
  • 50 gr magere kwark
  • 1 el zoetstof (poeder)
  • Handje granaatappelpitjes
  • Optioneel: extra kaneel, kaneelstokjes en steranijs
Winterse kaneeltaart

Hoe maak je de kaneeltaart?

Vet de springvorm in en verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de tarwebloem, zoetstof, bakpoeder, kaneel en zout in een kom en meng goed. Voeg dan de ghee, eieren, honing en water toe en meng tot een glad, dik, beslag. Giet het beslag in de springvorm en bak de cake 40 minuten. Maak ondertussen de topping door de mascarpone, magere kwark en zoetstof goed te mengen. Smeer dit op de taart als deze helemaal is afgekoeld. Versier de taart met granaatappelpitjes, kaneel, kaneelstokjes en steranijs.

Per puntje (1/8):
Calorieën: 342
Vet: 24,7 gram
Koolhydraten: 22,8 gram
Eiwitten: 7,1 gram
Vezels: 1,1 gram




Close