15 vervelende opmerkingen tijdens de zwangerschap

Vervelende, kwetsende, grappige of bizarre opmerkingen tijdens de zwangerschap. We kennen ze allemaal, en het is allemaal goed bedoeld en natuurlijk krijgen we meer positieve dan negatieve opmerkingen. Maar sommige opmerkingen blijven toch in ons hoofd zitten en zijn een irritatiepuntje. Ik vroeg jullie op Instagram wat voor vervelende opmerkingen jullie kregen en hieronder deel ik de meest genoemde opmerkingen

 • Zo opgelucht dat je de 12 weken grens hebt bereikt en dit met iedereen wilt delen. “Nou kijk maar uit, ik kreeg met 14 weken nog een miskraam”. En bedankt..
 • Op het moment dat je super enthousiast het grote nieuws vertelt dat je zwanger bent. “Nu is je leven voorbij”. Voordat je zwanger wordt weet je inderdaad dat je leven veranderd. Maar ik hoop toch echt dat je zwanger probeert te worden met het idee dat je leven op een positieve manier veranderd en dat een kindje je leven verrijkt. Dat was wel mijn verwachting in ieder geval. Denk je serieus dat we aan kinderen zouden beginnen als we denken dat ons leven straks voorbij is?
 • Op het moment dat je super enthousiast het grote nieuws vertelt dat je zwanger bent. “Wat leuk, nou wij moeten er nog niet aan denken” Ten eerste gaat het nu niet om jou en ten tweede, we zijn happy nu. We hebben geen zin in jouw negativiteit.
 • Als je gevraagd wordt of je de naam al weet, en je zegt ja. Dan volgt er een lange stilte.. We vertellen de naam meteen aan jou… natuurlijk
 • “Probeer te genieten”. Ik moet 10 keer in een uur plassen, kan mijn eigen veters niet strikken, kom niet zelf overeind, mijn lichaam voelt alsof er een vrachtwagen over is gereden en ik voel me een walrus… genieten dit.
 • “Was het gepland?” Ja, we wilden in november zwanger zijn, op een maandag want dan konden we in het weekend nog een wijntje doen en vervolgens precies op 2 augustus bevallen, in de middag het liefst. Vinden we een mooie maand.
 • “Maar je bent net afgestudeerd, moet je niet eerst carriere maken?” Want carriere maken met een kind gaat niet, je leven is ten slotte voorbij.
 • Bij het derde jongetje: “had je niet liever een meisje gehad”. Ja je hebt gelijk, ik stop hem even terug en zorg dat er een meisje uit komt. We mogen blij zijn dat we een gezond kindje kunnen krijgen!
 • “Hoe gaat het met je misselijkheid?” Logsich dat misselijkheid bijna altijd samengaat met zwangerschap. Maar ik vind het nogal kortzichtig. Zelf was ik bijna niet misselijk, maar vooral futloos. Als je dan uitlegt dat je niet misselijk bent, maar futloos, krijg je een week later weer de vraag hoe het met je misselijkheid gaat. Laat maar.. het gaat goed met de misselijkheid!
 • “Mag je dat wel eten?” Goed dat je het zegt! Als jij er niet was had ik bijna mijn kindje in gevaar gebracht.
 • “Wil je nog een kindje?” Vind je het goed als ik eerst deze ‘even’ op de wereld zet?
 • “Is het een meisje? Want meisjes halen de schoonheid weg van de moeder?” Wat??? Hier heb ik even niks op te zeggen. Dit zeg je gewoon niet.
 • Als je net bent bevallen: “Zit er nog eentje in?” Ja, er zat een tweeling in. Ik heb besloten de ander er wat langer in te laten zitten.
 • “Ik herken je helemaal niet, je bent dik geworden”. Stress! Zie je wel, ik ben erg aangekomen.
 • Vriend en ik komen een ruimte in en iemand vraagt aan hem terwijl er naar mijn buik wordt gewezen, “heb jij dat gedaan?” Nee de buurman.

Welke vervelende opmerkingen heb jij gekregen tijdens de zwangerschap? Ik ben benieuwd. Laat het hieronder weten!
2 Comments

Margriet januari 21, 2019 at 7:45 pm

Ik was ong. 34 weken zwanger. Voor een verjaardag had ik mij leuk aangekleed (positiekleding, een leren kokerrok).
De hele avond zaten mensen ongevraagd aan mijn buik, maar de druppel was een tante die de rits (die tot op de billen liep) te openen, want volgens haar had mijn buik te weinig ruimte in die rok. Ik stond toen in mijn panty met daaronder een string, totaal in het zicht door de geopende rok. Ik ben daarna vertrokken.. iets meer dan alleen een opmerking. Ik voelde mij toen echt een openbaar object.

Jacky januari 21, 2019 at 7:48 pm

Waatttt!! Dat is echt niet normaal hoor, goed dat je weg bent gegaan. Ik word al boos bij het lezen van dit verhaal, laat staan als het je overkomt 🙄

Comments are closed.

Close