Vegan cheesecake: Citroen & aardbei NO BAKE

vegan cheesecake citroen

Als vegan geen cheesecake kunnen eten? Echt wel! Deze vegan cheesecake is gemaakt van cashewnoten en hoef je niet te bakken, lekker makkelijk.

Deze kleurrijke taart vult erg door de vele noten, aan een klein stukje heb je al genoeg.

Liever een andere smaak? Kijk dan eens bij deze vegan red velvet taart

KoRo

De mooie rode kleur van de taart maakte ik van aardbeienpoeder van KoRo. Ik ben met KoRo een samenwerking aangegaan. KoRo is gestart in Berlijn en is sinds kort ook actief in Nederland. KoRo verkoopt natuurlijke producten zoals superfoods, exoten, noten en gedroogd fruit.

De basisprincipes van KoRo zijn: 
– Korte handelswegen om een eerlijke prijs voor de klanten en de boer te krijgen. Er zijn minder handelsroutes wat ten goede komt van het milieu. 
Faire prijzen, kwaliteit is betaalbaar.
Voordeelverpakkingen, zodat de klanten minder vaak boodschappen hoeven te doen en er bespaard wordt op verpakkingsmateriaal wat het milieu weer ten goede komt.
Hoge kwaliteit, alle producten voldoen aan hoge kwaliteitseisen.
Transparante communicatie, alles wordt open gecommuniceerd: de handelswegen en productspecificaties tot prijsveranderingen.

Korting!

Wil jij de producten van KoRo ook eens proberen? Dan heb ik een leuke kortingscode voor je: met de code JACKY krijg jij 5% korting op je bestelling!

En nu snel naar het recept

Wat heb je nodig voor de vegan cheesecake

  • 80 gr volkoren biscuits naar keuze
  • 120 gr havermeel
  • 80 gr gesmolten kokosolie
  • 300 gr cashewnoten
  • 3 el agavesiroop
  • Extra zoetstof naar smaak
  • 1 el kurkuma
  • Sap en schil van 1 citroen
  • 2 el gevriesdroogde aarbeienpoeder
  • Springvorm van ca 19 cm met bakpapier
Vegan cheesecake

Hoe maak je de vegan cheesecake

Doe de biscuits in de blender of keukenmachine en meng helemaal fijn. Voeg dan de gesmolten kokosolie en havermeel toe, meng tot deeg. Druk dit in de springvorm, dit wordt je bodem. Zet de springvorm even in de koelkast terwijl je de citroen -en aardbeienlaag maakt.

Kook de cashewnoten 5 minuten zodat ze zacht worden en laat ze vervolgens uitlekken. Bewaar het warme water. Doe de cashewnoten, samen met 100 ml water en de agavesiroop, in de blender of keukenmachine en meng tot een gladde massa. Maak eventueel op smaak met extra zoetstof. Haal de helft uit de blender en zet apart.

Voeg bij het mengsel in de blender de kurkuma en de sap en schil van de citroen. Meng nog een keer. Haal uit de blender en verspreid over de bodem. Dit is de citroen laag.

Doe het apart gehouden cashewmengsel terug in de blender en voeg hier de aardbeienpoeder bij, meng. Verdeel dit over de citroenlaag. Dit is je aardbeienlaag.

Zet de vegan cheesecake voor minstens 3 uur in de koelkast, of een uurtje in de vriezer. Maak af met wat fruit en snijd de taart in 12 kleine puntjes.

Per puntje (1/12):
Calorieën: 287
Vet: 25,5 gram
Koolhydraten: 22 gram
Eiwitten: 6,6 gram
Vezels: 2,7 gram

Dit is een gesponsorde blogpost
Close