Steeds heb ik periodes dat de hele tijd hetzelfde gerecht heel lekker vind en heel vaak eet. Op dit moment eet ik bijna elke dag (ja echt) deze vega springrolls. Een lichte maaltijd, dat toch goed vult, vol met groente én fruit. Op mijn stories laat ik regelmatig het eindresultaat zien en steeds vaker wordt er naar het recept gevraagd. Hoog tijd dus voor mijn favoriete springrolls recept!
Het rollen van de rijstvellen is even een dingetje, maar als je eenmaal weet hoe het moet, is het super simpel. Het is belangrijk dat de rijstvellen zacht worden zodat je ze kunt rollen, maar ook niet weer te zacht dat de springrolls zacht worden.
Wat heb je nodig voor ca. 5 springrolls?
- 1 portie mihoen (62 gr ongekookt)
- 5 volkoren rijstvellen
- 1/2 mango
- 1 avocado
- 1/4 komkommer
- 2 el ketjap
- 2 tl sesamolie
- 1 el chilisaus
- 1 el honing
- Handje koriander
- Sesamzaadjes
Hoe maak je de vega springrolls?
Laat de mihoen ongeveer 5 minuten weken in kokend heet water terwijl je de mango, avocado en komkommer in reepjes snijdt.
Giet de mihoen af en spoel af met koud water. Knip de mihoen in stukken, zodat je deze straks makkelijker kunt pakken, en meng hierdoor 1 el ketjap en 1 tl sesamolie.
Hou een rijstvel 5 seconden onder de hete kraan totdat deze zacht is (maar niet te zacht) en leg op een bord. Leg een hoopje mihoen op het rijstvel, gevolgd door de mango, avocado en komkommer. Zorg dat 2 cm aan beide kanten vrij blijft. Vouw de zijkanten dicht en rol de springroll dan stevig op. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten.
Maak de saus door de overige ketjap, sesamolie, chilisaus en honing te mengen. Decoreer de springrolls met koriander en sesamzaad en serveer met de saus.