Typische momlife dingen

Hebben jullie ook van die momenten dat je nadenkt over hoe erg je leven is veranderd sinds je moeder bent? Er zijn van die typische dingen die elke moeder wel herkent. Waar maak jij je schuldig aan en heb je nog leuke toevoegingen? Ik ben benieuwd!

Leeft op cafeïne

Of je kindje nu wel of niet doorslaapt, erg fijn wakker word je meestal niet met een persoonlijk alarmpje dat iedere ochtend af gaat. Nog even rustig wakker worden in bed is er niet meer bij, want mevrouw wilt meteen spelen, heeft honger, een schone luier nodig of allemaal tegelijk. Het spitsuur is al begonnen nog voordat je ogen open zijn. Functioneren op 6 uur slaap doen we wel even! Dan is een shot cafeïne iedere ochtend om het allemaal wat gemakkelijker te maken best wel fijn. Voor je het weet kom je er om 15:00 achter dat je nog niet ontbeten hebt, buiten dat energiedrankje dan..

Zwerver

Zelf loop je erbij als een zwerver, terwijl je kindje er vanaf 07:00 al tiptop uit ziet. Dat kan ook niet anders als je ’s avonds outfits vooruit plant voor de komende dagen. Vaak grijp je zelf het eerste de beste uit je kledingkast, bovendien een belangrijke eis nu dat kleding comfortabel is. Je hebt toch na 5 minuten al een paar snot- en melkvlekken op je shirt zitten. Niet echt charmant, ach als je kindje er maar goed uit ziet toch?

Een opgeruimd huis

Meestal niet dus… zodra je het huis in loopt struikel je over het speelgoed en komt de geur van poepluiers en melk je al tegemoet, gemengd met geurkaarsen-geur want we moeten het wel een beetje verbergen natuurlijk. Afstoffen is al in geen weken gedaan want wie ziet dat nou? Om maar niet te spreken van die eeuwige overvolle wasmand.

Foto’s

De hele dag loop je met je telefoon achter je kind aan, want ieder grappig geluidje, lachje, huiltje en boertje, moet natuurlijk vastgelegd worden en je wilt er zeker van zijn dat de hele familie dit niet mist. Daarom staat je telefoon helemaal vol met foto’s en filmpjes van je kindje en wordt papa gek geappt op zijn werk.

Snot en oorsmeer

Voor allerlei viezigheid draai jij je hand niet meer om. Regelmatig haal je slierten snot uit het neusje (en bekijk deze uitgebreid, want hoe kan dit uit dat kleine neusje komen?), verwijderd oorsmeer en kwijl met je vingers. Want soms heb je gewoon geen zin en tijd om een doekje of wattenstaafje te pakken. Ja heel vies, I know..

Kinderliedjes

Na uren lang rondlopen en zingen kan je die standaard kinderliedjes niet meer horen en je bent dan ook een ster geworden in verzinnen van eigen liedjes. Je moet er op letten dat je deze liedjes met de gekste woordjes en zinnen niet zingt waar anderen bij zijn.

Ademt ze nog?

Iedere 5 minuten hang je boven het bedje om te kijken of ze nog ademt. Eén kuchje en de ergste scenario’s schieten door je hoofd: ze stikt, ze heeft een ernstige ziekte, ik bel nu 112… Ook in de winkel laat je de kinderwagen geen seconde los, want wat als ze opeens ontvoerd wordt?

Planning

Waar het douchen eerst een half uur moest duren, lukt het je nu gemakkelijk in 2 minuten. Je kan koken, ervoor zorgen dat de keuken opgeruimd is nog voordat er gegeten is en tussendoor doe je er ook nog even een was in. Vervolgens lukt het prima om zelf te eten, je kindje te voeden én tegelijk nog wat berichtjes te beantwoorden.

Foto: Ezri Fotografie
Close