Tropische kokos rijstepap

Ik hou van warme pap in de ochtend! Heel vaak kies ik voor havermout, maar er zijn zo veel opties. Rijstepap is een goed alternatief. Deze tropische kokos rijstepap is een heerlijk vullend ontbijtje!

Kook jij ook altijd te veel rijst? Gooi het niet weg! Je kunt er de volgende ochtend rijstepap van maken.

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?

  • 100 gr gekookte zilvervliesrijst
  • 300 ml water
  • 200 ml kokosmelk light (blik)
  • 1 grapefruit
  • 30 gr kokosrasp
  • Zoetstof

Hoe maak je het?

Doe het water in een steelpan en breng aan de kook, voeg dan de rijst en de kokosmelk toe. Zet het vuur laag en laat de rijst koken totdat alle vocht opgenomen is, de rijst ingedikt is en heel smeuïg is geworden (dit duurt ongeveer 40 minuten). Is de rijst nog niet dik? Voeg dan wat melk of water toe en laat verder koken. Roer af en toe door, om aanbranden te voorkomen. Heb jij rijst over en had je het dus al gekookt? Doe de gekookte rijst dan in een steelpan met dezelfde hoeveelheid kokosmelk en laat het op dezelfde manier koken totdat de rijst is ingedikt. Blijf eventueel melk toevoegen. Maak de rijstepap op smaak met zoetstof. Doe de rijstepap in een schaaltje en maak af met de grapefruit en kokosrasp

Per persoon:
Calorieën: 261
Vet: 16,1 gram
Koolhydraten: 23,9 gram
Eiwitten: 3,3 gram
Vezels: 4,9 gram




Geef een reactie

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked

Close