Suikervrije zandkoekjes – basisrecept

Suikervrije zandkoekjes

Eerlijk gezegd vind ik basisrecepten een beetje saai om te maken. Maar na het maken van deze suikervrije zandkoekjes ben ik om. Ik heb me rond gegeten aan deze koekjes (je bent gewaarschuwd).

Laatst lag ik in bed en had uit het niets zo’n enorme zin in zandkoekjes. Wij wonen tegenover een Spar, dus 3 keer raden wie er ‘s avonds laat naar de Spar werd gestuurd.. mijn man. En wat denk je? Ze hadden geen zandkoekjes. Wat baalde ik. De volgende dag ben ik direct de keuken in gedoken om ze zelf te maken. Maar zoals jullie weten gebruik ik zelf niet snel geraffineerde suiker, dus deze koekjes ook niet.

De suikervrije zandkoekjes zijn zo dus al erg lekker. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook deze salted caramel zandkoekjes van maken, kortom je kunt er eindeloos mee varieren. Ik ben benieuwd naar jullie creaties!

Suikervrije zandkoekjes

Wat heb je nodig voor ongeveer 10 koekjes?

  • 100 gr roomboter
  • 220 gr volkoren -of tarwebloem
  • 90 gr agavesiroop
  • 1 ei
  • Snufje zout

Veel van mijn ingrediĆ«nten shop ik bij KoRo. KoRo verkoopt natuurlijke producten zoals superfoods, exoten, noten en gedroogd fruit. Wil jij de producten van KoRo ook eens proberen? Dan heb ik een leuke kortingscode voor je: met de code JACKY krijg jij 5% korting op je bestelling!

Hoe maak je de suikervrije zandkoekjes?

Dat is natuurlijk heel gemakkelijk, zoals je van mij gewend bent. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is (anders krijg je het deeg lastig gemengd). Doe de boter, samen met de bloem, agavesiroop, zout en het ei in een kom en meng tot een stevige bol deeg. Maak met de hand ongeveer 10 ronde koekjes van het deeg en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de koekjes 10-15 minuten goud-bruin. Bewaar ze in een afgesloten pot. Eetsmakelijk!

Dit is een gesponsorde blogpost
Close