Suikervrije scones met vanille kwark

Suikervrije scones

Deze suikervrije scones met blauwe bessen zijn zooo lekker. Je kunt de scones eten met clotted cream, hoe het eigenlijk hoort. Maar je kunt ze ook eten met vanille kwark, krijg je meteen weer wat extra eiwitten binnen.

Tip: ook een heerlijk tussendoortje voor de kids, Evy vond ze geweldig

Suikervrije scones

Wat heb je nodig voor ongeveer 6 scones

  • 50 gr roomboter
  • 200 gr volkoren meel
  • 1 snuf zout
  • 1 el bakpoeder
  • 3 el agavesiroop of zoetstof
  • 2 eieren
  • 50 ml melk naar keuze
  • Handje diepvries blauwe bessen
  • (zelfgemaakte) jam*
  • Vanille kwark van Optimel

Hoe maak je de suikervrije scones

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de roomboter even smelten in de magnetron. Doe ondertussen het meel, zout en bakpoeder in een kom en meng door elkaar. Voeg hier dan de gesmolten roomboter, agavesiroop, 1 ei en melk bij. Kneed met je handen tot dik deeg en zet een bakplaat met bakpapier klaar. Pak een stukje deeg met je handen, maak er een balletje van en leg op het bakpapier. Druk het deeg plat tot ongeveer 1.5 a 2 cm. Herhaal dit totdat je deeg op is. Vervolgens druk je wat blauwe bessen in de bolletjes deeg. Klop dan het ei dat je over had los en smeer hier de scones mee in. Bak de scones 12-15 minuten.

Eet de scones met jam en vanille kwark, enjoy!

*Je kunt simpelweg wat diepvries fruit opwarmen en prakken. Maar je kunt aan dit geprakte fruit ook wat chiazaad toevoegen waardoor je de jelly achtige structuur krijgt. Voeg nog wat zoetstof/honing/wat je maar wilt toe en jouw homemade jam is klaar!

Dit is een gesponsorde blogpost




Close