Suikervrije red velvet cake

Suikervrije red velvet cake

Van te veel suiker in 1 keer krijg ik hoofdpijn, zo ook na een heerlijke red velvet cake. Daarom besloot ik er eentje te maken zonder geraffineerde suikers.

De red velvet cake wordt vaak gemaakt met rode kleurstof, maar de rode kleur kan je ook makkelijk creëren met bietjes of met bietenpoeder. Altijd fijn om extra groente binnen te krijgen tijdens het eten van taart, toch?

Suikervrije red velvet cake

Wat heb je nodig?

Veel van mijn ingrediënten shop ik bij KoRo. KoRo verkoopt natuurlijke producten zoals superfoods, exoten, noten en gedroogd fruit. Wil jij de producten van KoRo ook eens proberen? Dan heb ik een leuke kortingscode voor je: met de code JACKY krijg jij 5% korting op je bestelling!

Hoe maak je de suikervrije red velvet cake?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontpit de dadels en laat ze 10 minuten weken in kokend water. Doe de dadels met de overige ingrediënten in de blender of keukenmachine en meng tot een glad, dik beslag. Verdeel het beslag over 2 bakblikken en bak ze 30 minuten. Haal de taarten uit de springvorm en laat ze beide afkoelen op een rekje. Ondertussen meng je de honing met de mascarpone. Smeer de mascarpone dik op 1 cake en plaats hier de 2e cake op. Smeer dan de mascarpone helemaal rondom zodat de hele taart bedekt is. Maak eventueel nog af met wat bietenpoeder bovenop. Eetsmakelijk!

Dit is een gesponsorde blogpost
Close