Suikervrije panna cotta met cranberry. KERST

Suikervrije panna cotta kerst

Panna cotta is een veel gemaakt nagerecht met de kerst. Panna cotta zit normaal bomvol suiker, maar dit is helemaal niet nodig! Ook met kerst kan je ongemerkt gezonder eten. Maak deze suikervrije panna cotta met cranberry en pistache, niemand die het merkt. Want ze zullen gegarandeerd smullen!

KoRo

De mooie groene pistachenoten komen van KoRo. Ik ben met KoRo een leuke samenwerking aangegaan. KoRo is gestart in Berlijn en is sinds kort ook actief in Nederland. KoRo verkoopt natuurlijke producten zoals superfoods, exoten, noten en gedroogd fruit.

De basisprincipes van KoRo zijn: 
– Korte handelswegen om een eerlijke prijs voor de klanten en de boer te krijgen. Er zijn minder handelsroutes wat ten goede komt van het milieu. 
Faire prijzen, kwaliteit is betaalbaar.
Voordeelverpakkingen, zodat de klanten minder vaak boodschappen hoeven te doen en er bespaard wordt op verpakkingsmateriaal wat het milieu weer ten goede komt.
Hoge kwaliteit, alle producten voldoen aan hoge kwaliteitseisen.
Transparante communicatie, alles wordt open gecommuniceerd: de handelswegen en productspecificaties tot prijsveranderingen.

Korting!

Wil jij de producten van KoRo ook eens proberen? Dan heb ik een leuke kortingscode voor je: met de code JACKY krijg jij 5% korting op je bestelling!

En nu snel naar het recept

Wat heb je nodig (voor 3 personen)?

  • 250 ml slagroom (in een bekertje)
  • Honing
  • 4 gelatineblaadjes
  • 100 gr verse cranberry’s
  • 50 ml water
  • Pistachenoten

Hoe maak je deze suikervrije panna cotta?

Laat 3 gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water. Doe de slagroom in een steelpannetje en warm op. Zorg dat de slagroom niet gaat koken! Voeg de honing toe naar smaak, proef even of het zoet genoeg is. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze bij de slagroom en meng goed. Giet het slagroom mengsel in 3 glaasjes en zet in de koelkast. Wacht even totdat de panna cotta wat is opgestijfd voordat je de cranberry saus erop giet.

Laat het laatste gelatineblaadje 5 minuten weken in koud water. Doe dan de cranberry’s in het steelpannetje met het water en breng aan de kook. Zet vervolgens het vuur af en voeg hier het gelatineblaadje erbij. Pureer het geheel en breng op smaak met honing. Proef goed, want anders kan de saus erg bitter zijn! Giet de saus op de panna cotta en zet vervolgens minimaal een uur in de koelkast totdat het geheel is opgestijfd. Strooi hier wat pistachenoten over en klaar is je suikervrije panna cotta!

Per persoon:
Calorieën: 373
Vet: 38,3 gram
Koolhydraten: 36,6 gram
Eiwitten: 3,9 gram
Vezels: 1,3 gram

Dit is een gesponsorde blogpost
Close