Suikervrije chocoladepasta – vegan

Suikervrije chocoladepasta

Heerlijk genieten van je eigen gemaakte chocoladepasta, smaakt toch wat lekkerder dan die uit de winkel. Vooral omdat je weet wat er in zit, en wat er vooral niet in zit. Deze suikervrije chocoladepasta bevat geen geraffineerde suikers en is vegan. Eet je chocoladepasta op deze zelfgemaakte crackers, pannenkoeken of bij deze heerlijke bananen bites.

Dit recept ontwikkelde ik voor BioToday en vind je ook op hun website, samen met nog veel meer heerlijke recepten.

Suikervrije chocoladepasta

Wat heb je nodig? (voor 1 pot)

  • 100 gr Medjoul dadels
  • 15 gr Cacaopoeder
  • 200 gr BioToday Cashew-hazelnoot pasta
  • Scheutje Plantaardige melk
  • 10 gr Gesmolten kokosolie
  • Snuf zout
  • Optioneel: ahornsiroop voor de echte zoetekauw

Hoe maak je de suikervrije chocoladepasta?

Het maken van deze suikervrije vegan chocoladepasta is een eitje! Ontpit de dadels en laat 5 minuten weken in heet water. Doe alle ingrediënten, behalve de ahornsiroop, in de blender of keukenmachine en meng tot een gladde chocoladepasta. Proef even, niet zoet genoeg? Voeg dan wat agavesiroop toe.

Eet de chocoladepasta op een boterham, op pannenkoeken, verwerk in smoothies of als topping op je havermoutpap. Opties genoeg.




Close