Suikervrij roomijs

Suikervrij roomijs

Als je zegt dat dit ijs is van een ijssalon en bomvol suiker zit geloof je het ook. Dit suikervrij roomijs bevat geen geraffineerde suiker, maar dat proef je dus echt niet. Ook ideaal voor kids dus! Dit basisrecept bevat maar 3 ingrediënten en je kunt er eindeloos mee varieren.

Ons Evy is een kritische eter, verschillende pogingen om wat ‘lekkers’ voor haar te bakken liepen uit op een teleurstelling. De aanhouder wint, dacht ik. Dit keer zouden we samen ijs maken (Evy is gek op ijs, de ongezonde variant). Na 4 uur in de vriezer te hebben gestaan was het eindelijk tijd om te proeven… ik kreeg de hele ovenschaal met ijs niet meer bij haar vandaan. Yes! Eindelijk gelukt. Ik weet wel wat er voortaan in ons vriezer staat, in allerlei verschillende smaken.

Suikervrij roomijs

Wat heb je nodig voor een flinke bak ijs

  • 400 gr koffiemelk
  • 400 ml kokosmelk (1 blikje)
  • 3 el agavesiroop of honing. Maar je kunt ook zoetstof gebruiken
  • Optioneel: fruit naar keuze en ijshoorntjes

Hoe maak je suikervrij roomijs?

Het maken van dit ijs is heel simpel. Doe alle ingrediënten in de blender of keukenmachine en meng door elkaar. Proef even en voeg eventueel nog wat agavesiroop toe. Je kunt alles toevoegen aan dit ijs, denk aan een paar handjes (diepvries) fruit, dit heeft mijn voorkeur voor de extra vitamientjes, kaneel, vanille, speculoos, witte chocolade, noem maar op!

Giet het mengsel in een (oven)schaal en zet minstens 4 uur in de vriezer. Na 4 uur heb je de structuur van softijs. Hou je hier niet van dan kan je het ijs de hele nacht in de vriezer laten staan. Roer tussentijds nog even om en klaar is je heerlijke roomijs.

De ijshoorntjes op de foto heb ik door gesmolten witte chocolade gehaald en vervolgens door de suikernootjes. Ook hier kan je weer eindeloos mee varieren.

Liefs jacky
Close