Stroopwafelcake met witte chocolade

Stroopwafelcake

Deze stroopwafelcake is misschien wel één van de lekkerste cakes die ik ooit heb gemaakt. De witte chocolade met de stroopwafel, in combinatie met de zachte luchtige cake MOET je echt eens proberen.

Stroopwafelcake

Wat heb je nodig voor 1 cake?

  • 200 gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 4 eieren
  • 150 gr kokosbloesemsuiker
  • 200 gr volkorenmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 60 gr witte chocolade
  • 6 stroopwafels
  • Cakevorm

Hoe maak je de stroopwafelcake?

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de roomboter met de kokosbloesemsuiker glad. Voeg dan de eieren, meel en bakpoeder toe. Meng tot een glad beslag. Breek alle stroopwafels in stukken en doe in een schaaltje. Schep de helft van de stroopwafel voorzichtig door het beslag. De andere helft bewaar je voor later. Giet het beslag in een ingevette cakevorm en bak de cake 50 minuten gaar. Laat de cake afkoelen en smelt de witte chocolade au bain-marie. Giet de gesmolten chocolade over de cake en verdeel hier de overige stukjes stroopwafel over. Eetsmakelijk!




Geef een reactie

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked

Close