Strawberry cheesecake wentelteefjes

Strawberry cheesecake wentelteefjes

Cheesecake lovers opgelet! Het liefst eten we natuurlijk iedere dag cheesecake, maar als je geen zin hebt om een hele cheesecake te maken, heb ik hier de oplossing: strawberry cheesecake wentelteefjes!

Je bakt twee wentelteefjes, die je vervolgens af maakt met huttenkase en crumble. Net alsof je cheesecake eet! Goed alternatief toch?

Nog meer inspiratie nodig voor wentelteefjes recepten? Kijk dan eens naar dit heerlijke suikerbroodwentelteefjes recept!

Wat heb je nodig (voor 1 portie)?

  • 2 bruine boterhammen
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • Scheutje melk
  • 100 gr huttenkase
  • 1 tl zoetstof (poedervorm)
  • 20 gr tarwebloem
  • 5 gr honing
  • 10 gr ongesmolten kokosolie
  • Handje aardbeien

Hoe maak je de strawberry cheesecake wentelteefjes?

Verwarm de oven voor op 180 graden en doe de bloem, honing en ongesmolten kokosolie in een ovenschaaltje en meng totdat je brokjes deeg krijgt. Bak het deeg 15 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin. Ondertussen maak je de wentelteefjes. Kluts 1 ei en een eiwit met een scheutje melk in een diep bord, waar je vervolgens de boterhammen in legt. Zorg dat het brood goed is doordrenkt. Bak de wentelteefjes goud-bruin in een koekenpan en leg ze op een bord. Meng de huttenkase met de zoetstof. Maak de wentelteefjes af met de huttenkase, aardbeien en koekjes. Eetsmakelijk!

Per portie:
Calorie├źn: 561
Vet: 23,9 gram
Koolhydraten: 56,3 gram
Eiwitten: 33,1 gram
Vezels: 2,9 gram




Geef een reactie

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked

Close