Een taart waarvan de bodem gemaakt is van havermout en de topping vol met fruit! Ideaal toch? Ik gebruik geen suiker bij het bereiden van de stoofpeertjes, stoofperen zijn al zoet genoeg!
Wat heb je nodig?
- 2 kaneelstokjes
- 5 stoofperen
- 500 ml water
- 100 ml rode wijn
- 100 gr havermeel
- 35 gr honing voor de bodem
- 40 gr gesmolten kokosolie
- 1 ei
- 30 gr gemengde ongezouten noten
- 15 gr honing voor de topping
- 1 el kaneel
- Springvorm (19 cm)
Hoe maak je het?
Schil de stoofperen. Snijd de peertjes doormidden en verwijder het klokhuis. Laat het steeltje zitten, het steeltje geeft veel smaak af tijdens het koken. Spoel de peertjes af en zet net onder water in een pan, voeg de rode wijn en het kaneelstokjes toe. Kook de peertjes 30-45 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 170 graden. Ondertussen maak je de taartbodem: doe de havermeel, honing, gesmolten kokosolie en ei in een schaaltje en meng goed totdat er dik deeg ontstaat. Vet de springvorm in of gebruik bakpapier en druk het deeg in de vorm, zodat de bodem en zijkant bedekt zijn.
Bak de bodem 25 minuten totdat deze goudbruin is. Giet de stoofperen af als deze gaar zijn en dep ze droog met een theedoek, anders wordt de bodem van de taart te nat! Prak 1 stoofpeertje fijn en smeer hier de bodem mee in. Snijd de peertjes in kwarten en verdeel deze over de taart, gevolgd door de honing en de kaneel. Stamp de noten fijn en strooi deze tot slot over de taart
Een puntje (1/8) bevat:
Calorieën: 203
Vet: 9 gram
Koolhydraten: 23,3 gram
Eiwitten: 4,7 gram
Vezels: 1,4 gram
1 Comment
Debbythechocoholic december 1, 2017 at 12:36 pm
Dat ziet er echt heerlijk uit!
Comments are closed.