Stoofpeertjes rijstepap: kerstdessert

Stoofpeertjes rijstepap kerstdessert (2)

Deze stoofpeertjes rijstepap is een ideaal kerstdessert of zelfs een heerlijk kerstontbijtje. De warme smaken van de stoofpeer met de kaneel maakt dit een ideaal gerecht voor de koude dagen… en dan heb ik het nog niet eens over de geur die vrij komt tijdens het koken van de stoofpeertjes! Heb je rijst over van het kerstmenu? Gebruik het dan voor deze rijstepap, scheelt weer eten weggooien ­čśë

Stoofpeertjes rijstepap kerstdessert (2)

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?

Hoe maak je de stoofpeertjes rijstepap?

Schil de stoofperen en laat het steeltje zitten, het steeltje geeft veel smaak af tijdens het koken. Spoel de peertjes af en zet net onder water in een pan, voeg de rode wijn en 1 kaneelstokje toe. Kook de peertjes 30-45 minuten gaar. 

Ondertussen maak je de rijstepap. Doe het water in een steelpan en breng aan de kook, voeg dan de rijst, de amandelmelk en het kaneelstokje toe. Zet het vuur laag en laat de rijst koken totdat alle vocht opgenomen is, de rijst ingedikt is en heel smeuïg is geworden (dit duurt ongeveer 40 minuten). Is de rijst nog niet dik? Voeg dan wat melk of water toe en laat verder koken. Roer af en toe door, om aanbranden te voorkomen.

Heb je rijst over en had je het dus al gekookt? Doe de gekookte rijst dan in een steelpan met dezelfde hoeveelheid melk en laat het op dezelfde manier koken totdat de rijst is ingedikt. Blijf eventueel melk toevoegen.

Maak de rijstepap op smaak met zoetstof of honing.

Zet de stoofpeertjes in het midden van een schaaltje en giet daar de rijstepap omheen, maak af met wat amandelschaafsel en speculaas yoghurt.

Stoofpeertjes rijstepap kerstdessert (2)

Per portie:
Calorie├źn: 222
Vet: 3,5 gram
Koolhydraten: 38,5 gram
Eiwitten: 12,6 gram
Vezels: 3,2 gram
Close