Als je dikke pannenkoeken wilt maken, kunnen ze al snel te droog worden. Als je ze met ricotta maakt, worden ze nooit droog, maar heerlijk smeuïg! Naast dat het een feestje is om deze karamel pannenkoeken als ontbijt te eten, zorgt dit ontbijtje ook voor een goede start van de dag: vetten, koolhydraten, eiwitten en natuurlijk… karamel. Alles wat je nodig hebt!

Wat heb je nodig (voor 2 porties)?
- 180 gr ricotta
- 50 gr tarwebloem
- 1 ei
- 1 eiwit
- Snufje zout
- 2 el agavesiroop
- 5 Pindakaramel rotsjes
- Bakspray
Veel van mijn ingrediënten shop ik bij KoRo. KoRo verkoopt natuurlijke producten zoals superfoods, exoten, noten en gedroogd fruit. Wil jij de producten van KoRo ook eens proberen? Dan heb ik een leuke kortingscode voor je: met de code JACKY krijg jij 5% korting op je bestelling!
Hoe maak je de karamel pannenkoeken?
- Doe de ricotta, bloem, ei, eiwit en zout in een kom en meng tot een dik en glad beslag. Voeg eventueel een scheutje water toe als het beslag te dik is
- Doe de pindakaramel rotsjes in een plastic zakje of schone theedoek en stamp ze fijn, meng dit door het beslag
- Bak kleine ronde pannenkoekjes van het beslag totdat ze aan beide kanten goud-bruin zijn. Het kan wel even duren voordat ze gaar zijn, zet het vuur dus niet te hoog!
- Stapel de pannenkoeken en giet de agavesiroop erover
- Maak eventueel af met wat stukjes pindakaramel rotsjes

Dit is een gesponsorde blogpost