Speculoos havermout cake, vegan – 5 ingrediënten!

Speculoos havermout cake

De speculoos havermout cake maak je met maar 5 ingrediënten die je vast al in huis hebt liggen en is ook nog eens vegan. Het recept van deze havermout cake is gebaseerd op mijn havermout taart, waar jullie helemaal gek van zijn en die al heel vaak gemaakt is. Vooral omdat het zo voedzaam is, makkelijk is (het is precies het recept voor havermoutpap, maar dan in een cakevorm) en je kunt er eindeloos mee varieren.

Zo maakte ik bijvoorbeeld zelf al de chocolade havermout taartlemon poppyseed havermout taartpompoen havermout taart en nog veel meer.

Speculoos havermout cake

Wat heb je nodig voor 1 cake?

Tip: vervang 50 gr havermout door 50 gr proteine poeder voor de extra eiwitten én meer smaak (denk aan vanille). Het kan zijn dat de cake dan te zoet wordt. Wees voorzichtig met het toevoegen van de agavesiroop en proef af en toe even.

Hoe maak je de speculoos havermout cake?

Iedereen kan deze cake maken, het is namelijk zo makkelijk dat het bijna geen recept te noemen is. Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe alle ingrediënten in een kom en meng door elkaar. Giet het beslag in een ingevette cakevorm en bak de havermout cake 35 minuten in de oven.

Je kunt eventueel nog wat speculaaspasta smelten in de magnetron, de pasta wordt dan dunner waar je dan gemakkelijk de cake mee kunt decoreren.

Laat de cake goed afkoelen, snijd dan in plakken. Je kunt de plakjes cake bewaren in de koelkast, maar nog langer kan je ze bewaren in de vriezer zodat je altijd een voorraadje hebt liggen!

Liefs jacky

Dit is een gesponsorde blogpost
Close