Ik ben gek op smeuïge brownies en dit is dan ook echt mijn favoriete brownie recept. Dit keer maakte ik er een Sint variant met pepernoten en schuddebuikjes. Deze brownie is zo heerlijk smeuïg en zoet, die MOET je echt proberen!
Wat heb je nodig?
- 125 gr dadels
- 150 gr appelmoes zonder suiker
- 100 ml gesmolten kokosolie
- 1 banaan
- 2 eieren
- 1 eiwit
- 100 gr amandelmeel
- 70 gr cacaopoeder
- 1 tl bakpoeder
- 80 ml water
- Snufje zout
- 80 gr pepernoten
- 30 gr schuddebuikjes
- 60 gr pure chocolade
- Blender of keukenmachine
- Bakblik met bakpapier (17×17)
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontpit de dadels en laat ze 10 minuten weken in kokend water. Doe de dadels met de overige ingrediënten (behalve de pepernoten, schuddebuikjes en chocolade) in de blender of keukenmachine en meng tot een glad, dik beslag. Giet het beslag in het bakblik en strooi de helft van de pepernoten erover, druk ze een beetje in het beslag. Bak de brownie 40 minuten. Haal de brownie uit de oven en laat even afkoelen. Smelt de chocolade in de magnetron en giet over de brownie, strooi de schuddebuikjes en de rest van de pepernoten erover en zet even in de koelkast zodat de chocolade hard wordt. Je haalt er 9 stukken uit.
Per brownie (1/9):
Calorieën: 384
Vet: 25,5 gram
Koolhydraten: 27,1 gram
Eiwitten: 7,1 gram
Vezels: 3,3 gram