Je kent het wel, je hebt geen tijd om een hele maaltijd in elkaar te zetten maar je wilt natuurlijk wel gezond eten. Shakshuka is altijd DE oplossing voor mij. Snel, makkelijk én vol met groente. Ook kan je natuurlijk weer lekker varieren, dus dit keer shakshuka met olijven en paprika.
Dit recept maakte ik voor Ruggengraat!

Wat heb je nodig (voor 2 personen)
- 200 gr tomatenblokjes in tomatensap (blik)
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 3 eieren
- 1 rode ui
- Zout en peper
- 1 tl knoflookpoeder
- 30 gr feta
- Handje verse koriander
- 1 tl gemalen komijn
- Olijfolie
- 10 zwarte olijven in stukjes
Hoe maak je de shakshuka met olijven?
Snipper de ui en snijd de paprika’s in blokjes. Bak deze ca 5 minuten in een koekenpan met wat olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en maak het geheel op smaak met de knoflook, komijn, peper en zout. Laat de saus 15 minuten pruttelen en maak vervolgens 3 kuiltjes in de saus. Breek hier de eieren in. Doe de deksel op de pan en laat de eieren stollen. Maak het geheel af met feta, koriander en olijven.
Per portie:
Calorieën: 350
Vet: 26,1 gram
Koolhydraten: 10,9 gram
Eiwitten: 18,3 gram
Vezels: 0,8 gram
