Shakshuka met bonen en feta

Voor de campagne ‘Samen Tegen Voedselverspilling’
werd ik uitgedaagd om mee te toen aan de verspillingsvrije week. Wat mij betreft hoort het koken met restjes daar zeker bij. Ik had nog eieren in huis, een pot gemengde bonen, een pak tomatenblokjes en een gele paprika. En welk gerecht kan je daar nu mee maken? Precies, Shakshuka!

Van shakshuka had ik ook nog nooit gehoord, ja ik zag het af en toe voorbij komen maar eigenlijk stond ik er niet echt bij stil wat dit gerecht nu precies was. Toch werd ik wat nieuwschierig en dit was een goed moment om het te proeven. Ik ben om!

Shakshuka zijn eieren gegaard in tomatensaus met groenten of peulvruchten. Je kunt shakshuka eten bij de lunch met een broodje, maar ook als diner is het een ideaal gerecht. Maar het allerbelangrijkst, het is gezond (bevat veel groente) én heel makkelijk. Je ‘gooit’ alles in een pan en klaar is je heerlijke maaltijd.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 400 gr tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 gele paprika
  • 1 blik gemengde bonen (400 gr)
  • 3 eieren
  • Verse koriander
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl komijnzaad
  • Peper en zout naar keuze
  • Olijfolie
  • 2 pitabroodjes
  • 60 gr feta

Hoe maak je de shakshuka met bonen en feta

Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes en verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie. Fruit hierin de ui totdat ze beginnen te kleuren en voeg de knoflookpoeder toe. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, paprika en komijnzaad toe. Maak het geheel op smaak met peper en zout en laat de saus 15 minuten koken op laag vuur. Voeg dan de bonen erbij en warm nog 5 minuten op. Maak 3 kuiltjes in de saus en breek hierin de eieren. Doe de deksel op de pan en laat de eieren stollen. Het is niet erg als het eigeel nog vloeibaar is. Ondertussen gril je de pitabroodjes of verwarm deze kort in de oven.

Haal de deksel van de pan en zet het vuur uit. Laat nog 5 minuutjes staan zodat de overige vocht uit de saus verdwijnt. Breek de feta en de koriander in stukken en verdeel over de shakshuka. Serveer met het brood. Eetsmakelijk!

Per persoon:
Calorieën: 730
Vet: 28,9 gram
Koolhydraten: 72,3 gram
Eiwitten: 40,4 gram
Vezels: 17,3 gram


Dit is een gesponsorde blogpost




Geef een reactie

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked

Close