Salted caramel zandkoekjes – suikervrij

Salted caramel zandkoekjes - suikervrij

OHMY! Dat is het enige wat ik te zeggen heb na het proeven van deze salted caramel zandkoekjes. Deze koekjes bevatten geen geraffineerde suiker, wat je bijna niet kunt geloven als je ze proeft. Want hoe maak je caramel zonder suiker? Dat ga ik je uitleggen!

Salted caramel zandkoekjes - suikervrij

Wat heb je nodig voor ongeveer 10 koekjes?

Voor de koekjes

  • 100 gr roomboter
  • 220 gr volkoren -of tarwebloem
  • 90 gr agavesiroop
  • 1 ei

Voor de salted caramel

Veel van mijn ingrediënten shop ik bij KoRo. KoRo verkoopt natuurlijke producten zoals superfoods, exoten, noten en gedroogd fruit. Wil jij de producten van KoRo ook eens proberen? Dan heb ik een leuke kortingscode voor je: met de code JACKY krijg jij 5% korting op je bestelling!

Hoe maak je de salted caramel zandkoekjes?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is (anders krijg je het deeg lastig gemengd). Doe de boter, samen met de bloem, agavesiroop en het ei in een kom en meng tot een stevige bol deeg. Maak met de hand ongeveer 10 ronde koekjes van het deeg en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Maak met een vochtige lepel een kuiltje in het midden van ieder koekje. Bak de koekjes 10-15 minuten.

Maak ondertussen de salted caramel door de medjoul dadels te ontpitten en 5 minuten te weken in heet water. Doe dan de dadels, melk en een snuf zout in de blender en keukenmachine en meng tot een gladde creme.

Doe een kloddertje (ongeveer een halve eetlepel) salted caramel in de holletjes van de koekjes als deze helemaal zijn afgekoeld. Strooi nog wat zeezout over de koekjes. Bewaar ze in een afgesloten pot. Eetsmakelijk!

Tip: heb je nog wat salted caramel over? Eet dit dan op je havermoutje of zelfs op brood. Heerlijk

Dit is een gesponsorde blogpost




Close