Salted Caramel Cheesecake Tony’s – CHEAT OF THE WEEK

Ik ben gek van salted caramel! Daarom besloot ik een onwijs lekkere salted caramel cheesecake te maken met Tony’s chocolade. Dat hebben we wel verdiend! Deze cheesecake heeft een hele reep Tony’s Chocolonely als topping en salted caramel saus! OMG. Te lekker! Gelukkig bestaat de ‘cheese’cake dan wel weer uit huttenkase en magere kwark, dat heet balans toch ;). Dit recept maakte ik voor Ruggengraat!

Wat heb je nodig?

Voor de bodem:

  • 140 gr volkorenkoekjes (ik gebruikte digestive)
  • 50 ml gesmolten kokosolie
  • 1 ei
  • Springvorm bekleed met bakpapier
  • Blender of keukenmachine

Voor de cheesecake laag:

  • 300 gr magere kwark
  • 200 gr huttenkase
  • 25 gr kokosmeel
  • 25 gr tarwebloem
  • 35 gr honing
  • 2 eieren
  • Blender of keukenmachine

Voor de topping:

  • 100 gr Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout
  • 60 gr suiker
  • 25 gr roomboter
  • 1 tl zeezout
  • 20 ml water

Hoe maak je de salted caramel cheesecake?

Verwarm de oven voor op 160 graden. Begin dan met de bodem. Breek de koekjes in stukjes en doe deze in de blender of keukenmachine. Meng totdat je kruimels krijgt en voeg dan de gesmolten kokosolie en het ei toe. Meng nog een keer. Druk dit in de springvorm. Maak je blender of keukenmachine schoon en voeg dan alle ingrediënten voor de cheesecake laag toe, meng glad. Giet dit op de koekjeslaag en bak de cheesecake ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cheesecake helemaal afkoelen voordat je hem uit de springvorm haalt en hem verder afmaakt. Breek dan de reep Tony’s in stukjes en verdeel over de cheesecake. Doe de suiker en water in een steelpannetje en laat koken op hoog vuur, het is belangrijk dat je niet roert! Laat 5-10 minuten koken, maar houd het goed in de gaten. Het mengsel moet uiteindelijk een lichtbruine karamel saus worden. Gelukt? Haal dan direct van het vuur en voeg de roomboter en het zeezout toe. Nu mag je wel roeren. Meng tot een gladde saus en giet over je cheesecake heen. Smullen maar! Je haalt er ongeveer 8 stukken uit.

Per stuk (1/8):
Calorieën: 364
Vet: 19,7 gram
Koolhydraten: 33,6 gram
Eiwitten: 12,2 gram